Tangoseniori » Tuloksia 2022

TANGOSENIORI-FINAALIT TODISTIVAT SUOMALAISEN TANGON VETOVOIMAN

Tangoseniori-laulukilpailun finaalit pidetiin perjantaina 8.7.2022 Seinäjoen kaupungin Nuorisokeskuksessa. Tunnelma oli upea. Entisen teatterin sali oli tupaten täynnä. Jotkut katsojat kertoivat tulleensa seuraamaan finaaleja, jotta voi kuunnella suomalaisen tangon ikivihreitä kappaleita. Voi hyvin sanoa, että finaali oli suomalaisen tangon juhlaa.

Tangoseniori 65+

Superfinaaliin selviytyivät Raija Ellmen Ruskosta ja Arja Löytynoja Ylivieskasta. Tiukan superfinaalin voittajaksi julistettiin Raija Ellmen.

Miesten sarjassa kruunusta semifinaalissa kilvoittelivat Seppo Hänninen Jyväskylästä ja Pertti Alho Jämsästä. Voittajaksi julistettiin Pertti Alho.

Tangoseniori 45+

Naisten finaali oli yksi kovatasoisimmista kautta aikojen. Erinomaisia tangolaulajia maan eri puolilta. Superfinaaliin valittiin Anna-Kaisa Korpinen Kajaanista ja Marika Aho Lahdesta. Tasaväkisen superin jälkeen odotettiin jännittyneinä tuomariston ratkaisua.

Voittajaksi kukitettiin Anna-Kaisa Korpinen.

Myös miesten finaali oli tasokas. Superiin lauloivat Pauli Schukov Järvenpäästä ja Jari Roth Ähtäristä.  Pauli Schukov valittiin vuoden 2022 tangosenioriksi.

Tuomariston puheenjohtaja oli tangoseniori-voittaja, tangoprinssi Petri Ritari ja jäseninä tangoseniori-voittaja, laulaja Sari Rautajärvi, Suomalaisen tangon Satumaa ry:n puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio ja 65+sarjassa lisäksi vuoden 2021 tangoseniorit Leila Marttila ja Matti Peltonen ja 45+sarjassa vuoden 2022 vuoden tangoseniorit 65 Kaija Pietilä ja Viljo Savinainen. Tuomariston puheenjohtajana toimi Virpi Salo.

Vasemmalta Pauli Schukov, Anna-Kaisa Korpinen, Pertti Alho, Raija Ellmen