Kilpailut » Satumaa -laulukilpailu

TARKOITUS

Satumaa-laulukilpailu on tarkoitettu tytöille ja pojille, jotka ovat kiinnostuneita oman laulutaitonsa esittämisestä ja sen kehittämisestä.
Satumaa-laulukilpailu tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuksia julkiseen esiintymiseen ja oman uran luomiseen.

Tarkoituksena on edistää suomalaisten lastenlaulujen esittämistä, tutustuttaa laulajat iskelmämusiikkiin ja suomalaiseen tangoon, jonka opetus- ja kulttuuriministeriö on nimennyt kansalliseen elävän kulttuurin luetteloon.

Satumaa-laulukilpailun arvoja ovat tasa-arvo, perhekeskeisyys ja kasvatuksellisuus, joka ilmenee rakentavan ja kannustavan palautteen antamisena osallistujille.

SARJAT
Satumaa-laulukilpailussa on kaksi sarjaa: tangojuniori-sarja 8-12 -vuotiaille tytöille ja pojille (2007-2011 syntyneet) ja tangonuori-sarja 14-17-vuotiaille tytöille ja pojille (2002-2005)
13 vuotta täyttänyt tai täyttävä (vuonna 2006 syntynyt) voi valita, kumpaan sarjaan osallistuu.
Tytöt ja pojat laulavat omissa sarjoissaan.

Kilpailukappaleet löytyvät täältä.

ILMOITTAUTUMINEN
Satumaa-laulukilpailuun ilmoittaudutaan täällä.

OSALLISTUMISMAKSU
Osallistumismaksu on kaksikymmentä (20) euroa, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä tilille FI2941080010453259.

Kirjoita viestikenttään osallistujan nimi ja esikarsintapaikkakunta. Esim. Maija Meikäläinen/Sastamala.

Mikäli kilpailija osallistuu useampaan esikarsintaan, on jokaisesta osallistumisesta maksettava edellä mainittu osallistumismaksu ja jokaiseen esikarsintaan on ilmoittauduttava erikseen.

ESIKARSINNAT

Satumaa-laulukilpailun esikarsinnat ovat päättyneet.

Esikarsinnat olivat korkeatasoisia ja osallistujia oli runsaasti. Esikarsinnoista semifinaaliin tuomarit valitsivat: tangojuniori-sarjaan 32 laulajaa ja tangonuori-sarjaan 18 laulajaa.

Semifinaalin aikataulun mahdollistamiseksi olisi ollut mahdollista tallenteiden perusteella kutsua enintään kaksi laulajaa. Muusikin asiantuntijat kuuntelivat tallenteet ja totesivat, että tasaväkisien laulajien tasapuolisuuden vuoksi, emme tänä vuonna tallenteiden perusteella kutsu laulajia semifinaaliin.

Lämmin kiitos kaikille esikarsintoihin osallistuneille. Tervetuloa mukaan esikarsintoihin jälleen ensi vuonna.

Aurinkoista kesää kaikille!

FINAALIT

Satumaa-laulukilpailun finaalit torstaina 11.7.2019

Seinäjoen Tangomarkkinat, Alvar Aallon katu, Laulutetta.

Klo 12.00 Tangojuniori-sarjan finaalissa on kymmenen (10) tyttöä ja viisi (5) poikaa.
Toiselle kierrokselle superfinaaliin valitaan neljä (4) tyttöä ja kaksi (2) poikaa.

Superfinaalissa tulee esittää uusi laulu.

Superfinaalin voittajat ovat vuoden 2019 tangojunioreita.

Klo 15.00 Tangonuori-sarjan finaalissa on mukana kuusi (6) tyttöä ja viisi (5) poikaa, ellei laulukilpailun johtoryhmä 25.5.2019 semifinaalin yhteydessä toisin päätä.

Ensimmäisellä kierroksella lauletaan tango tai iskelmä.

Tyttöjen sarjassa toiselle kierrokselle valitaan neljä (4) tyttöä.

Toisella kierroksella kilpailija laulaa tangon, jos hän ensimmäisellä kierroksella on laulanut iskelmän, ja iskelmän, jos hän ensimmäisellä kierroksella on esittänyt tangon.

Poikien sarjassa valitaan kaksi (2) poikaa suoraan superfinaaliin.
Tyttöjen sarjassa superfinaaliin valitaan kaksi (2) kilpailijaa.
Superfinaalissa lauletaan tango, joka ei ole sama, jonka kilpailija on esittänyt ensimmäisellä tai toisella kierroksella.  Laulajan tulee varautua laulamaan kilpailussa kaksi tangoa ja yhden iskelmän.

Superfinaalin voittajat ovat vuoden 2019 tangonuoria.

Finaalissa on karaokesäestys.

VOITTAJIEN ESIINTYMINEN
Voittajien esiintymiset Seinäjoen Tangomarkkinoiden Katulavalla perjantaina 12.7.2019 ovat osa Tangomarkkinat tapahtuman ”iltajuhla”-kokonaisuutta, joka televisioidaan suorana lähetyksenä ALFA TV:n kanavalla.

SATUMAA-LAULUKILPAILUN TUOMARISTO
Tuomariston puheenjohtajana ja vastuuhenkilönä toimii Petri Ritari, joka kutsuu tuomaristoon laulun/musiikin asiantuntijoita esikarsintapaikkakunnalta tai lähiseudulta.
Tuomariston sihteerinä on laulukilpailun tuotajaAnne Salo.

LAULUKILPAILUN JOHTORYHMÄ
Johtoryhmän puheenjohtajana on tuottaja Anne Salo, tangojuniori(at)satumaary.fi  050 3726622 (klo 16 jälkeen) ja jäseninä Risto Mikkola, risto.mikkola(at)netikka.fi (040 7089816), Petri Ritari, petri.ritari(at)hotmail.fi, 044 7060777 ja Ilmari Ylä-Autio (040 5504463).
Johtoryhmä vastaa siihen, että laulukilpailu sujuu moitteettomasti ja ja tasapuolisesti laulukilpailun tarkoituskohdassa mainitun hengen mukaisesti.

LAULUKILPAILUN TUOTTAJA
Laulukilpailun tuottajana toimii Anne Salo, joka vastaa esikarsintojen ja semifinaalin järjestelyistä ja onnistumisesta; finaalien onnistumisesta ja ilmeestä yhdessä Seinäjoen Tangomarkkinoita edustavan Kristiina Heikkilän kanssa.

LAULUKILPAILUN JÄRJESTÄJÄ
Suomalaisen tangon Satumaa ry; finaalien osalta yhteistyössä Seinäjoen Tangomarkkinat Oy:n kanssa.