Aiemmat kilpailut » Tangoseniori 2023 tuloksia

Jännittävä ja yleisöön menevä oli tangoseniori-laulukilpailun finaali Seinäjoen Nuorisokeskuksessa perjantaina 7.7.2023. Yleisöä oli salin täydeltä, yhteensä 350 henkilöä. Katsojat välillä osin vaihtuivat sarjojen mukaan.

Tapahtumahotelli Tallukassa 27.-28.5.2023 finaaliin oli valittu seuraavat laulajat:

N 45+: Annika Kontio, Jaana Saaristo, Kirsi Salo, Marika Aho, Seija Hakanen ja Virpi Piippo.

M 45+:Harri Pelkonen, Jari Roth, Jarmo Ojala, Mikko Pienimäki, Raimo Kukkonen ja Timo Mikkonen.

N 65+ Arja Löytynoja, Arja-Inkeri Joas, Merja Pylvänäinen, Birgit Hast ja Tiitu Leppänen.

M 65+ Jyrki Aro, Kari Heinonen, Oiva Makkonen, Raimo Junnikkala ja Seppo Hänninen.

Jännittävien vaiheiden jälkeen superfinaaliin valittiin: N65+ Merja Pylvänäinen Paltamosta ja Arja Löytynoja Ylivieskasta, M 65+: Seppo Hänninen Jyväskylästä ja Raimo Junnikkala Sauvosta, N45+: Marika Aho Lahdesta ja Virpi Piippo Pyhännästä ja M 45+: Raimo Kukkonen Kuopiosta ja Jari Roth Ähtäristä.

Tuomariston puheenjohtajana toimi Petri Ritari ja jäseninä Pirjo Kotkaniemi, Heidi Pakarinen, Tiina Pitkänen, Ilmari Ylä-Autio ja Anna- Kaisa Korpinen (sarja M 65+), Pauli Schukov (sarja N 65+), Raija Ellmen (sarja M  45+), Pertti Alho (sarja N 45+). Tuomariston sihteeriä oli Virpi Salo.

Finaalin juonsi Marja-Terttu Rytkönen.

Superfinaali pidettiin Keskustorilla lähes tuhanteen nousseen yleisön jännittäessä ja ihaillessa upeita laulajia, jotka esittivät etukäteen määrätyt tangot. Naiset tulkitsivat tangon Tango Poesie ja miehet tangon Pisaroita.

Tuomarit olivat valinnoissa yksimielisiä. Tuomaristo oli muuten sama kuin kuin finaalissa; paitsi Heidi Pakarinen siirtyi superfinaalisissa juontajaksi.

Voittajiksi ja uusiksi tangosenioreiksi 2023 kukitettiin sarjasssa 45 + Virpi Piippo ja Jari Roth ja sarjassa 65+ Arja Löytynoja ja Seppo Hänninen.

Superfinaalin järjestäminen Keskustorilla oli hyvä ratkaisu. Superfinaali sai julkisuutta ja runsaan yleisömäärän. Suomalainen tango valloitti!