Aiemmat kilpailut » Runokilpailu 13-18 -vuotiaille nuorille

HUOM! Runokilpailun kilpailuaikaa on jatkettu! Kilpailuaika päättyy 15.10.2017. Runokirjaan tarvitaan vielä uusia runoja, joten runosuoni sykkimään! Jo lähetetyt runot otetaan huomioon.

Valtioneuvoston kanslia on liittänyt Suomalaisen tangon Satumaa ry:n hankkeen ”Suomi 100 lasissa” lasten ja nuorten suuri kulttuurikatselmus 8.-11.6.2017 Suomen itsenäisyyden satavuotis- juhlavuoden 2017 ohjelmaan. Teemalla ”Rakkaus on sinivalkoinen” runokilpailun järjestää Suomalaisen tangon Satumaa ry.

Kilpailuun voivat osallistua 13–18 vuotta täyttäneet Suomessa asuvat nuoret. Kilpailukielenä on suomi. Kilpailuaika on 1.2–15.4.2017. Runokilpailun suojelija on tangokuningas Kyösti Mäkimattila, joka on myös runoraadin jäsen.

Runojen aihepiiri on rakkaus: mitä rakkaus isänmaahan merkitsee, sen luontoon ja sielunmaisemiin. Yhtä lailla teema voi sisältää rakkauden kokemisen toiseen ihmiseen, lemmikkiin, musiikkiin, runouteen, jne. Runokilpailussa etsitään uutta nuorta näkökulmaa, oivaltavaa ajatusta ja herkkää tunnelatausta sisältävää tekstiä. Runoa laadittaessa voi ottaa huomioon myös sen, että siitä voidaan säveltää tango. Kilpailun kolme parasta palkitaan rahapalkinnoin.

Suomalaisen tangon Satumaa ry:n varapuheenjohtaja Reijo Pitkäkoski odottaa edellisvuosien tapaan kovatasoista kilpailua ja toteaa, että on erittäin hienoa olla mukana juhlavuoden hankkeessa. Runokilpailun tarkoituksena on edistää kirjallista ilmaisua ja lisätä kiinnostusta runoutta kohtaan.

Runokilpailun ohessa Suomalaisen tangon Satumaa ry järjestää myös ”Mielenmaisemani” kuvataidekilpailun. Kilpailujen parhaimpia runoja sekä kuvataideteoksia valitaan julkaistavaksi ”100 runoa tunteella ja rakkaudella” nuorten runokirjaan. Palkitut runot ja kuvataidekisassa palkitut teokset julkaistaan Seinäjoen Apila-kirjastossa järjestettävässä Musiikin ja runon illassa 8.6.2017.

Myös Tangojuniori- laulukilpailu kuuluu Suomi 100-tapahtumiin, kertoo Suomalaisen tangon Satumaa ry:n puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio. Hänen mukaansa tangorunous on jo maailman laajuinen ilmiö ja nämä aspektit nivoutuvat yhteen kesän lasten ja nuorten suuressa kulttuuri katselmuksessa Seinäjoella, jonka yhteydessä pidetään semifinaali 11.6.2017. Finaalit pidetään Seinäjoen tangomarkkinoiden aikana. Ylä-Aution mukaan tangojuniori-laulukilpailu kehittää esiintymistaitoa ja luovuutta.

Tangojuniori-laulukilpailun esikarsinnat käynnistyvät tänä vuonna Oulun esikarsinnasta 4.2.17. Tangojuniori-sarjassa (8-12v) lapset laulavat suomalaisia lasten lauluja ja tunnettuja iskelmiä. Tangonuorisarjassa lauletaan (14-17) perinteisiä suomalaisia tangoja ja iskelmiä. Esikarsintoja on kymmeniä maan eri puolilla.

Tarkemmat ohjeet ja osallistumisen säännöt Runokilpailuun
Tarkempaa tietoa Tangojuniori-laulukilpailusta