Aiemmat kilpailut » Lasten ja nuorten tangomusiikin sanoitus- ja sävellyskilpailu 2017

Suomalaisen tangon Satumaa ry järjestää vielä kerran Lasten ja nuorten tangomusiikin sanoitus- ja sävellyskilpailun, korotetuin palkintosummin. Kilpailuaika on 17.2-6.10.17 Kilpailun avulla pyritään löytämään tangoja, jotka sopivat lasten ja nuorten laulettavaksi niin sanoitukseltaan kuin sävellykseltään. Tärkeää on, että laulujen sanoitukset ja aihepiirit ovat lapsiläheisiä ja lapset ymmärtävät laulujen sanoituksen merkityksen.

Lisätietoa kilpailusta ja säännöistä kohdassa kilpailun säännöt. Lisätietoja voi myös kysyä yhdistyksen puheenjohtaja Ilmari Ylä-autiolta 040 550 4463 tai kilpailuvastaavalta Arja Toivoselta 050 516 6933 tai sähköpostitse info(at)satumaary.fi.

Lasten ja nuorten tangomusiikin sävellys- ja sanoituskilpailun tulokset 2016

Kilpailuun tuli 18 esitystä, joista tuomaristo valitsi anonyyminä 7 toiselle kierrokselle. Näistä valittiin palkitut seuraavasti:

1. Hurlumhei
Säveltäneet Janne Hiedanniemi, Tuomas Hiedanniemi ja Kari Saarilahti.

2. Outo lintu erilainen
Sävellys Jasse Varpama, sanat Johanna Nenonen

3. Mansikkaheinä
Sävellys Eeva Lindholm, sanat Marjo Pajuranta

Tuomaristoon kuuluivat Jarmo Anttila (pj.), Raili Peltonen, Risto Mikkola, Ari Virkamäki ja Arja Toivonen (siht.).

Lasten ja nuorten tangomusiikin sanoitus- ja sävellyskilpailu 2016 

Suomalaisen tangon Satumaa ry järjestää jälleen Lasten ja nuorten tangomusiikin sanoitus- ja sävellyskilpailun. Kilpailuaika on 1.1.-15.5.2016. Kilpailun avulla pyritään löytämään tangoja, jotka sopivat lasten ja nuorten laulettavaksi niin sanoitukseltaan kuin sävellykseltään. Tärkeää on, että laulujen sanoitukset ja aihepiirit ovat lapsiläheisiä ja lapset ymmärtävät laulujen sanoituksen merkityksen.

Lisätietoa kilpailusta ja säännöistä kohdassa kilpailun säännöt. Lisätietoja voi myös kysyä yhdistyksen puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autiolta 040 550 4463 tai kilpailuvastaavalta Arja Toivoselta 050 516 6933 tai sähköpostitse info(at)satumaary.fi.

Lasten ja  nuorten tangomusiikin  sävellys- ja  sanoituskilpailun 2015 voittajat  on  valittu  

Kilpailun  tuomaristona  toimi  raati, jossa  puheenjohtajana  oli  Jarmo  Anttila,  jäseninä  Helena Porkka-Lintala  ja  Risto  Mikkola,  tuomariston sihteerinä toimi  Arja  Toivonen.

Kilpailuun  saapui  kaiken kaikkiaan  23  teosta, joista   tuomaristo   valitsi  voittajan   ja  toiseksi sijoittuneen, sekä  antaa  yhden kunniamaininnan 

Lasten  ja  nuorten laulettavaksi  ja  heidän  ajatusmaailmaansa  sopiviksi  ei välttämättä  ole  helppo  löytää  tekstejä.  Raati  kiinnittikin  huomiota siihen, että  laulujen  piti  koskettaa    jollain  tavalla  lasten  ja  nuorten ajatusmaailmaa.  Osa  lauluista    olikin   selkeästi  lasten  maailmaan kuuluvia, satu- ja  eläinhahmoineeen.  Osa  oli  jo  lähempänä  nuorten  maailmaa  tykkäämisineen ja  kohti  aikuisuutta  kasvamisineen. 

Voittajasävelmät  erottuivat  edukseen  muuten  melko  tasaisesta  kilpailusta.  Kaikissa näissä  voittajasävelmissä  oli  tavoitettu  onnistuneesti  jotain  olennaista  lasten ja  nuorten  maailmasta. 

Tuomaristo  teki  työnsä  anonyymisti, niin kuin  aina  tällaisissa  kilpailussa.  

Voittajasävelmien  tekijöiden  paljastuttua, ilonaiheena  oli  se,  että  voittajateosten  tekijöiksi  paljastuivat  kokeneet  tekijät: 

Voittajat:

1. “Salmiakkisalaisuus” Sävellys Eeva Lindholm ja sanoitus Marjo Pajuranta
2. “”Mä karkaan Argentiinaan” Sävellys Outi-Maria Kultalahti ja sanoitus Kati Valjus ja Outi-Maria Kultalahti.
Kunniamaininnan sai: “Osaan kasvaa ja kutistua” Sävellys Lasse Mikkonen ja sanoitus Johanna Viksten.

Lasten tangomusiikin sävellys- ja sanoituskilpailu II 15.11.14 – 29.5.15

Suomalaisen tangon järjestää sävellys-ja sanoituskilpailun lasten ja nuorten  esittämälle tangomusiikille. Kilpailu on lajissaan toinen ja saadusta materiaalista on tarkoitus tuottaa äänite. Sopimukset neuvotellaan ja tehdään kilpailun tuloksen selvittyä.

Tangon, jonka aihe on vapaa, tulee soveltua lasten ja nuorten, tyttöjen ja poikien laulettavaksi.

Lisätietoja:

Ilmari Ylä-Autio 040 550 4463

Arja Toivonen 050 516 6933

Lapsille ja nuorille upeita tangoja

Suomalaisen tangon Satumaa ry:n järjestämään tangon sanoitus-ja sävellyskilpailuun tuli 33 kilpailuehdotusta. Kilpailun tavoitteena oli saada lapsille ja nuorille sopivia tangoja. Voittajaksi palkintolautakunta valitsi Ulvilasta kotoin olevan Eeva Lindholmin sävellyksen ”Koiramainen unelma”, johon Marjo Pajuranta Sastamalasta oli tehnyt sanat. 

Kunniamaininnan saivat savonlinnalaisen Mika Siekkisen säveltämä ja Asta Siekkisen sanoittama tango ”Tangovaarin lapsenlapsi” ja Muhokselta kotoisin olevan Aimo Tiepuolen säveltämä ja oululaisen Hilkka Asukkaan sanoittama tango ”Datsun 100A”.

Satumainen tangon iltapäivä-tilaisuudessa 8.6.14 voittajatangon esitti seinäjokelainen Teresa Sturzenberger ja ”Tangovaari lapsenlapsi”-tangon Elli-Noora Janhonen Hankasalmelta.

Palkintolautakunnan puheenjohtaja, Etelä-Pohjanmaan Musiikkiopiston rehtori Jarmo Anttila luonnehti voittajatangoja onnistuneiksi. Sanoitukset olivat hyviä ja kiinnostavia.

Tangon sanoitus-ja sävellyskilpailu järjestetään myös ensi vuonna.

Suomalaisen Tangon Satumaa ry järjestää sanoitus- ja sävellyskilpailun lapsille ja nuorille sopivan tangomusiikin kappaleiden etsimiseksi

Kilpailun ajankohta 15.11.2013 – 17.5.2014.

Suomalaisen Tangon Satumaa ry on järjestänyt jo kahdeksan vuoden ajan Tangovekara ja Tangojuniori laulukilpailuja. Lapsia ja nuoria on haettu esikarsinnoissa joka puolelta Suomea, yleensä viideltä kuudelta paikkakunnalta. Loppukilpailut on pidetty Tangomarkkinoiden aikana Seinäjoella. Laulukilpailuihin osallistuvat sekä tytöt että pojat.

Kilpailujen järjestäjillä on koko ajan ollut ongelmallista löytää sopivia kappaleita tango-musiikin alueelta lasten laulettavaksi.

Tätä epäkohtaa korjatakseen on Suomalaisen Tangon Satumaa ry päättänyt järjestää sanoitus- ja sävellyskilpailun.

Pidämme tärkeänä, että lapset ja nuoret saavat omakohtaista kokemusta ja tietoa suomalaisen tangon esittämisestä ja perinteestä. Suomalainen tango on kansallista kulttuuria, jonka perinteestä ja traditiosta haluamme lasten ja nuorten pääsevän osalliseksi.

Jokaisen kilpailun finalistit saavat henkilökohtaista palautetta esiintymisestään ja suunnitteella on myös ammattimaista musiikkipedagogista kurssitoimintaa/ leiritoimintaa.

Kilpailun järjestävät pitävät tärkeänä, että laulujen sanoitukset ja aihepiiri on lapsilähtöisiä. Ja että lapset ja nuoret laulavat tangolauluja, jotka ovat sopivia heidän laulettavakseen, sekä sävellykseltään ja erityisesti sanoitukseltaan niin että he ymmärtävät laulamansa laulujen sanoituksen merkityksen.

Tiedustelut:
Ilmari Ylä-Autio 040 550 4463
Arja Toivonen 050 516 6933
info(at)satumaary.fi