Aiemmat kilpailut » Kuvataidekilpailu

Suomi 100

Valtioneuvoston kanslia on liittänyt Suomalaisen tangon Satumaa ry:n hankkeen ”Suomi 100 lasissa!  Lasten ja nuorten suuri kulttuurikatselmus 8.-11.6.2017” Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan.

”Mielimaisemani”-kuvataidekilpailu on osa Suomalaisen tangon Satumaa ry:n hanketta ”Suomi 100-lasissa! Lasten ja nuorten suuri kulttuurikatselmus 8.-11.6.2017”. Valtioneuvoston kanslia on liittänyt hankkeen Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan. Hankkeessa käytetään Suomi 100-tunnusta ja siitä tiedotetaan osana yleistä Suomi 100-viestintää.

Kilpailun tavoite

Kilpailun tavoitteena on edistää oppilaiden kuvallista ilmaisua ja lisätä kiinnostusta kuvataidetta kohtaan.

Kilpailun suojelija

Kilpailun suojelija ja innoittaja on taidemaalari, valtiotieteen tohtori Soile Yli-Mäyry.

Kilpailun aihe

”Mielimaisemani”.

Kilpailuohje

Tutki ja huomioi arkiympäristöä, kuvaa itselle rakkaita ja merkityksellisiä paikkoja asutussa tai luonnon ympäristössä. Mielikuvituksen myötä voit matkata myös mielen maisemaan.

Maalaa tai piirrä; kaikki maalaustekniikat ovat sallittuja. Kilpailutyösi voi olla tekniikaltaan esimerkiksi lyijy-tai värikynäpiirros, vahaliitupiirros, akvarelli, tussityö tai sekatekniikat.

Kilpailutyön tulee olla itsenäisesti toteutettu. Kuvan kopioiminen tai jäljentäminen on kiellettyä.

Kilpailutyön koko

Kilpailutyön koko on noin A 3. Työn taakse tulee merkitä tekijän nimi, syntymävuosi, kotiosoite, koulu ja luokka sekä työn nimi. Kilpailun osallistujalla tulee olla huoltajan lupa osallistua kilpailuun.

Kilpailuun osallistujat

Urho Tuomaala, Lapuan taidekoulu

Kilpailuun voivat osallistua perusopetuksen vuosiluokkien 1-6 oppilaat. Sarjoja on kolme: 1-2 luokkien, 3-4-luokkien ja 5-6 luokkien oppilaat.

Kilpailuaika

Kilpailuaika on 1.2–31.3.2017. Kilpailutyöt tulee lähettää tai toimittaa 1.-31.3.2017 välisenä aikana klo 16.00 mennessä osoitteeseen Seinäjoen kulttuuritoimi, Koulukatu 21 (Aallon kirjastotalo), PL 215, 60100 Seinäjoki.

Kilpailuraati ja arvostelukriteerit

Suomalaisen tangon Satumaa ry nimeää kilpailuraadin.

Kilpailuraati ottaa töiden arvostelussaan huomioon muun muassa seuraavia kriteerejä: kokonaisvaikutelma, fantasia, visuaalinen ilme, tekniikan/tekniikoiden taitava ja ennakkoluuloton käyttö.

Palkinnot ja palkittujen julistaminen

Jokaisen sarjan voittaja saa kahdensadan (200) euron suuruisen rahapalkinnon, toiseksi sijoittunut sadanviidenkymmenen (150) euron ja kolmanneksi sijoittunut sadan (100) euron suuruisen rahapalkinnon.

Palkitut työt ja niiden tekijät julkistetaan ja työt asetetaan näytteille 8.6.2017 Aalto-kirjaston näyttelytilaan.

Palkinnot luovutetaan Taiteen ja musiikin illassa 8.6.2017 Seinäjoen Apila-kirjastossa.

Järjestäjän oikeudet

Järjestäjällä on ilman eri suostumusta oikeus käyttää ja julkaista kilpailutöitä. Järjestäjällä on myös oikeus myydä työt ja osoittaa tuotto johonkin lasten taidetta ja kulttuuria tukevaan kohteeseen.

Työt jäävät kilpailun päätyttyä Suomalaisen tangon Satumaa ry:n omistukseen.

Tiedustelut

Kuvataidekilpailua koskeviin tiedusteluihin ja kysymyksiin vastaavat työryhmän puheenjohtaja Minna Bengs-Shrestha (minna.bengs(at)gmail.com), sihteeri Arja Toivonen (arja.toivonen10(at)com) ja Suomalaisen tangon Satumaa ry:n puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio (ilmari.ylaautio(at)gmail.com)