Menneet tapahtumat » Muista minua -konsertti 2022

Suomalaisen tangon Satumaa ry, jäljempänä Satumaa, järjesti syksyn aikana kaksi mielenkiintoista konserttia, jotka saivat suurta huomiota osakseen.

Muista minua -konsertissa 23.10.2022 tangoseniori-voittajat tulkitsivat Topi Sorsakosken tunnetuksi tekemiä tangoja ja iskelmiä. Konsertti oli ajankohtainen, sillä 27.10.2022 tuli 70 vuotta Topi Sorsakosken syntymästä.

Konsertissa olivat mukana eteläpohjalaiset tangoseniori-voittajat ja vuosien 2019, 2020, 2021 ja 2022 voittajat.

Juontajina ja laulajina olivat tangokuninkaalliset Johanna Debreczeni, Heidi Pakarinen ja Kyösti Mäkimattila. Timo Saarimäen orkesteri säesti. Tangonuori-voittajat Charlotta Saari ja Veeti Parvi antoivat konsertille oman raikkaan sävynsä.

Muista minua -konsertti oli Satumaan ohjelmassa jo vuonna 2019, jolloin Ähtärin liikuntahalli oli tupaten täynnä. Yleisön kiinnosti ei ole hiipunut. Tämän vuoden konsertti Seinäjoen Kampustalon Seinäjoki-salissa oli loppuunmyyty; yli 420 katsojaa oli näkemäänsä ja kuulemaansa tyytyväinen,

Konsertti lähetettiin livenä Järviradiossa.

Tangonuori-voittajat hämmästyttivät taidoillaan

Jos oli Muista minua-konsertti täynnä tunnetta, niin sitä oli myös Satumaa-laulukilpailun voittajien Kaunis on nuoruutein- konsertti 3.12.2022 niin ikään Seinäjoki-salissa.

Paikalla oli 15 voittajaa vuosien varrelta. Ensimmäiset voittajat vuodelta 2007 olivat mukana omalla tavallaan. Mirella Jalonen luovutti edellisenä päivänä ylioppilaslakin Sibelius-lukiosta saaneelle Veeti Tikkaselle ruusun ja Satumaan onnittelustipendin ja Aleksi Yli-Sissala lähettämä viesti luettiin konsertissa. Siinä hän antoi arvoa Satumaa-laulukilpailulle ja muisteli kiitollisuudella edesmennyttä Anne Saloa.

Nuoret näyttivät kykynsä. Yleisö oli haltioissaan heidän osaamisestaan. Tangonuori-voittajat esittivät tangoja ja iskelmiä. Vuoden 2009 tangojuniori-voittaja Erika Vikman esitti tunteella laulut Häpeä ja Syntisten pöytä. Erika muisteli myös lämmöllä edesmennyttä Satumaa-laulukilpailun tuottajaa Anne Salo, hyvää ystäväänsä. Konsertti oli samalla Anne Salo in memoriam.

Konsertissa olivat juontajina ja laulajina tutut ja pidetyt tangokuningattaret Johanna Debreczeni ja Heidi Pakarinen. jotka loivat konsertille kauniit sanalliset puitteet. Nuoret ja lahjakkaat Jonna Pirttijoki (harmonikka) ja Rami Loukola (piano) säestivät taidokkaasti.

Vaikka samaan viikonloppuun osui muitakin konsertteja ja Itsenäisyyspäivä mahdollisti pitkän viikonlopun, oli konsertissa parisataa kuulijaa. Tunnelma oli käsin koskettava.

Anne-Salon nimikkopalkinto lahjakkaalle tangolaulajalle oli päätetty myöntää ilmajokelaissyntyiselle Markus Kinnuselle, mutta sairastumisen vuoksi hän ei voinut tulla palkintoa vastaanottamaan.  Markuksen videotervehdys kuultiin konsertissa. Siinä hän kiitti saamastaan palkinnosta, arvosti voittoaan ja esitti Anne Salosta kauniin muistosanat. Markus myös kertoi jatkavansa tangon parissa. Markus on rankattu Suomen ykköseksi tangourheilussa, joten hänen uransa jatkuu laulu ja tanssin parissa.

Myös Kaunis on nuoruutein-konsertti lähetettiin livenä Järvradiossa.