Anne Salo edisti tangokulttuuria

Anne Maria Susanna Salo kuoli nopeasti edenneeseen vaikeaan sairauteen 13.9.2021. Hän oli syntynyt Seinäjoella 19.3.1961.

Anne Salo teki pitkän työuran Seinäjoen kaupungissa erilaisissa tehtävissä; viimeksi materiaalihallinnon hankinta-asiantuntijana. Hän työskenteli myös kymmenkunta vuotta Seinäjoen kaupunginteatterin teatterisihteerinä.

Anne Salo toimi Suomalaisen tangon Satumaa ry:n hallituksen jäsenenä ja sihteerinä. Hän oli samalla valtakunnallisten lasten ja nuorten Satumaa-laulukilpailun ja tangoseniori-laulukilpailun tuottaja ja johtoryhmän jäsen.

Tuossa tehtävässä Anne Salo saavutti yli kymmenen vuoden aikana satojen lasten ja nuorten sekä tangoseniorilaulajien luottamuksen ja arvostuksen. Hän kannusti ja rohkaisi lapsia ja nuoria laulamaan myös tangoja. Anne teki merkittävän työn molempien laulukilpailujen kehittäjänä.

Anne Salo kannusti nuoria laulajia osallistumaan myös Seinäjoen Tangomarkkinoiden tangolaulukilpailuun. Tangokuningatar Erika Vikman totesi muistosanoissaan: ”Anne Salo on yksi tärkeimmistä kannustajista urani alkuvaiheessa. Hän jätti upean ja kannustavan perinnön kaikille tangon ystäville ja etenkin tangoista kiinnostuneille lapsille ja nuorille.”

Anne Salo osallistui useiden tangokonserttien järjestelyihin ja toimi myös juontotehtävissä.

Ilmari Ylä-Autio

Suomalaisen tangon Satumaa ry:n puheenjohtaja