Nuorten runokilpailun palkinnot maan eri puolille

Nuorten runokilpailun palkinnot maan eri puolille

Suomi 100-statuksen saanut Nuorten runokilpailun (13-18), ”Rakkaus on sinivalkoinen”, palkitut on valittu. Runokilpailuun osallistui 106 nuorta maan eri puolilta.

Runoraati luki runot ajatuksella ja löysi sieltä parhaat, joista sitten äänestettiin, kertoo raadin puheenjohtaja Reijo Pitkäkoski. Erityisesti arvostettiin runoja, joka saivat sisältöä kilpaillun teemasta ”rakkaus”.

Runokilpailun suojelijana toimi tangokuningas Kyösti Mäkimattila, itsekin myös runokirjoistaan tunnettu. Runoraatiin Pitkäkosken ja Mäkimattilan lisäksi kuuluivat kirjailijat Teija Ahtiainen ja Arto Juurakko, Suomalaisen tangon Satumaa ry:n puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio, sihteeri Anne Salo ja hallituksen jäsenet, kaupunginarkkitehti Juhani Lahti ja lehtori Risto Mikkola.

Ensimmäisen palkinnon voitti Oulusta kotoisi oleva Susanna Lassila runollaan ”Rakkaus”. Toiseksi arvioitiin lappeenrantalaisen Tinja Lanttan runo ”Syli rakkauden” ja kolmanneksi kouvolalaisen Alisa Piggin runo ”Osa sinivalkoista rakkautta”.

Kunniamaininnan saivat Emilia Mattila Turusta runollaan ”Jos tähdet ovat sun” ja alavutelaiset Milla Moilanen ja Salla Haapanen yhteisesti laaditulla runollaan ”Järvenranta”.

Vaikka palkinnot menivät tällä kertaa tytöille, mukana oli myös runsaasti poikien laatimia runoja, Pitkäkoski mainitsee.

Palkinnot jaetaan ja voittajarunot esitetään ”Tangon ja runon”-iltapäivätilaisuudessa Hotelli-Ravintola Almassa lauantaina 13.1.2017 klo 15.00. Tilaisuudessa palkitaan myös tangon sanoitus- ja sävellyskilpailun parhaat sävellykset. Kilpailun myötä saadaan lapsille ja nuorille sopivia tangoja.

Tangon ja runon- iltapäivä on tangojen ja runojen säkenöintiä, vakuuttaa Suomalaisen tangon Satumaa ry:n puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio.

lisätietoa:

Reijo Pitkäkoski, 0400 660915

Ilmari Ylä-Autio, 040 550 44 63