Lapsille ja nuorille upeita tangoja

Lapsille ja nuorille upeita tangoja

Suomalaisen tangon Satumaa ry:n ja Etelä-Pohjanmaan musiikkiopiston järjestämään tangon sanoitus-ja sävellyskilpailuun tuli 30 kilpailuehdotusta. Kilpailun tavoitteena on saada lapsille ja nuorille sopivia tangoja. Kilpailu oli tänä vuonna osa itsenäisyytemme juhlavuoden ohjelmistoa ja liittyi myös Etelä-Pohjanmaan musiikkiopiston 80-vuotisjuhlavuoteen. Kilpailu järjestettiin nyt neljännen kerran.

Voittajaksi palkintolautakunta valitsi Lahdessa vaikuttavan Katja Eslen säveltämän ja sanoittaman tangon Sydän Sinivalkoinen, jota palkintolautakunta piti erityisen kauniina ja koskettavana.

Katja Esle voitti vuonna 2016 Seinäjoen Tangomarkkinoiden sävellys-ja sanoituskilpailun tangolla Sinua rakastetaan.

Toiseksi valittiin Eeva Lindholmin säveltämä ja Marjo Pajurannan sanoittama tango Kultakengät. Lindholm ja Pajuranta ovat voittaneet kilpailun vuosina 2014 ja 2015 ja saaneet kunniamaininnan vuonna 2016. Lindholm on kotoisin Ulvilasta ja Pajuranta Sastamalasta.

Kolmannen palkinnon sai Vesa Tuomen säveltämä ja Timo Jokisen sanoittama tango Chättäillään. Tuomi on Tampereelta ja Jokinen Ylöjärveltä.

Vesa Tuomi voitti vuonna 1989 Seinäjoen Tangomarkkinoiden sävellys-ja sanoituskilpailun Rannalla-tangolla, joka lukeutuuTangojuniori-laulukilpailuun osallistuvien tyttöjen suosikkikappaleisiin.

Kunniamaininnan saivat sastamalaisen Hannu Sepposen sävellys Olipa kerran Satumaa (Ja on kai vieläkin), johon sanat on tehnyt Kimmo Ojanen Ylöjärveltä ja espoolainen Annastiina Tuokon säveltämä ja kuopiolaisen Yrjö Tiilikaisen sanoittama tango Paras kesä ikinä.

Palkintolautakunnan puheenjohtaja, Etelä-Pohjanmaan Musiikkiopiston rehtori Jarmo Anttila luonnehti palkittuja tangoja onnistuneiksi. Sanoitukset olivat hyviä ja kiinnostavia.

Palkinnot luovutetaan lauantaina 13.1.2018 hotelli-ravintola Almassa pidettävässä Tangojen ja runojen illassa, jossa myös kuullaan palkitut tangot.