Tulokset

2018

Vuoden 2018 tangosenioreiksi valittiin Tuulikki Järvinen Tampereelta ja Pepe Enroth Nokialta.
Tangoseniori semifinaalin ja finaalin kulku löytyy täältä.

Superfinaalissa Tuulikki Järvinen lauloi tangon Ensi yönä ja Pepe Enroth tangon Sä kuulut päivään jokaiseen.

Tuomareina: puheenjohtajana Suomalaisen tangon Satumaa ry:n puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio ja jäseninä vuoden 2017 tangoseniori Tiina Jormanainenj, oopperalaulaja Henrik Lamberg, vuoden 2017 tangoseniori Petri Ritari ja muusikko, Rytmi-instituutin toiminnanjohtaja Satu-Maarit Veikkola.

*

La 26.5.2018, Kerava, AlfaTV:n studio, semifinaaliin valittiin Sonja Paikkari Salosta ja Helli Uusitalo Loimaalta ja miesten sarjasta Pepe Enrot Nokialta, Leo Nevalainen Keravalta ja Pauli Schukov Järvenpäästä. Tuomareina tangoseniorit Jarmo Pellinen ja Perri Ritari.

Su 20.5.2018, Alavus (Tuuri). Keskisen kyläkauppa, semifinaaliin valittiin Arja Keskinen, Kurikka ja Anne Teikari, Kihniö sekä Jari Roth, Ähtäri ja Juhani Saarenpää, Lapua.

Tuomareina viuoden 2017 tangoseiniori Petri Ritari ja Suomalaisen tangon Satumaa ry:n puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio.

4.5.2018, Seinäjoki, Bar Nostalgia, semifinaaliin valittin naisten sarjasta Seija Grönberg Seinäjoelta ja Eeva-Kaisa Tastula Seinäjoelta ja miesten sarjasta Pentti Lindholm Seinäjoelta ja Jorma Vainio Torniosta, Tuomareina laulaja, tangoseniori- voittaja Merja Uimonen, laulaja, tangoseniori-voittaja Petri Ritari ja rehtori Timo Saarimäki.

La 28.4.2018, Turku, Ruissalon kylpylä. semifinaallin valittiin naisten sarjasta Kirsi Kankkonen Porista, Pirjo Korhonen Naantalista, Tuula Kulmala Liedosta ja miesten sarjasta Ismo Kakko Salosta ja Aki Lehtonen Porista.

Tuomareina Laulukoulu Preston laulunopettaja Päivi Vahela-Nykänen, Unto Mononen -yhdistys ry;n puheenjohtaja, kirjailija Harri Kumpulainen, vuoden 2015 tangoseniori Jarmo Pellinen ja hallitseva tangoseniori Petri Ritari.

Kouvola 7.4.2018, Pyöreä Torppa, semifinaaliin valittiin naisten sarjasta Marika Aho Lahdesta, Armi Ratamaa Mäntyharjulta ja Kirsi Ukkonen Kouvolasta ja miesten sarjasta Viljo Savinainen Vantaalta ja Seppo Viitanen Hyvinkäältä.
Tuomareina musiikkiluokkien opettaja, kuoron johtaja Ann-Mari Printz, studio-muusikko, kuoron johtaja, näyttelijä Sami Viitalo, vuoden 2011 tangoseniori Juanita Hoffren ja vuoden 2015 tangoseniori Jarmo Pellinen. Laulajia 25.

Su 24.3.18, Äänekoski, Kaupungintalo, naisten sarjasta semifinaaliin valittiin Marita Ilmonen Äänekoskelta, Arja Ruha  Äänekoskela ja Pirjo Tossavainen Kuopiosta ja miesten sarjasta Pekka Blå Äänekoskelta ja Mauri Peltoniemi Kaustisilta.  Tuomareina tangoseniori-voittajat Jarmo Pellinen ja Petri Ritari sekä tuotantokoordinaattori Anne Salo.

La 17.3.18 Hotelli-Ravintola Niittyranta, Joensuu,  semifinaaliin valittiin Helmi Kemppainen Sotkamosta ja miesten sarjasta Lassi Kirjavainen Juuasta ja Eelis Purmonen Ilomantsista.

Su 18.3.18, Wanha Casino, Savonlinna, semifinaaliin naisten sarjasta valittiin Satu Jalvanti-Hannikainen  Savonlinnasta ja Rauni Tietäväinen Juvalta, ja miesten sarjasta  Oiva Makkonen Joutsenosta ja Kai Seppänen Jyväskylästä.
Tuomareina Suomalaisen tangon Satumaa ry:n puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio, tuotantokoordinaattori Anne Salo ja MusaMagian edustajana Karla Silander.

To 8.3.2018, Levi, Ravintola Narran,  naisten sarjasta semifinaaliin valittiin Liisa Niskala Sallasta ja miesten sarjasta Markku Tikkanen Oulusta ja Seppo Varala Teuvalta.

Tuomareina laulaja Saikku Välimäki, ja muusikot Jukka Hölttä ja Risto Similä.
Oulu 24.2.2018, Pub Olohuone, semifinaaliin valittiin naisten sarjasta Merja Juutinen, Oulu, Arja Löytynoja, Ylivieska ja Toini Uusitalo, Oulu ja miesten sarjasta Heikki Rahko, Paltamo, Heikki Siltakoski, Oulu ja Teemu Takkula, Oulu. Mukana 27 laulajaa.
Tuomareina Erita Wennström ja Tomas Käyrä Tanssikoulu Tangosta sekä tangoseniori 2017 Petri Ritari.
Keuruu 17.2,2018, semifinaaliin valittiin naisten sarjasta Sari Koskela Virroilta ja Tuulia Silfver Helsingistä ja miesten sarjasta Perri Alho Jämsästä ja Timo Paananen Suolahdesta.
Tuomareina laulaja, tangoseniori Eija Lius ja laulaja, tangoseniori 2017 Petri Ritari.
Tampere 10.2.2018,Tangoseniori-sarja: naiset: semifinaaliin valittiinTuulikki Järvinen, Tampere, Sirpa Myllykoski, Tampere ja Päivi Rantala, Ikaalinen ja miehet: Jari Sakselin, Tampere, Jarkko Salmi, Hämeenlinna ja Ari Tamminen, Jämijärvi.
Tuomareina: Laulaja, vuoden 2017 tangoseniori Petri Ritari ja tuottaja-tiedottaja Arja Toivonen.
*

Tiina Jormanainen ja Petri Ritari ovat vuoden 2017 tangosenioreita

Jännittävät tangoseniori-laulukilpailun finaalit pidettiin 6.7.2017 Hotelli Cumuluksessa Seinäjoella. Kaksitoista naista ja kaksitoista miestä tavoitteli tangoseniori-titteliä. Osakilpailuin oli osallistunut 239 laulajaa. Kilpailijoita säesti Timo Saarimäen orkesteri.

Ensimmäisella kierroksella jatkoon valittiin Tiina Jormanainen, Tuulikki Järvinen ja Sirpa Myllykoski ja miehistä Heikki Rahko, Petri Ritari ja Pekka Vaattovaara. Yleisö palkitse runsain aplodein myös Kirsi Kankkosen, Kiri Ukkosen, Tuulia Silfverin, Pentti Lindholmin, Allan Rothin ja Juha Simolan, joiden finaalitaival päättyi ensimmäisellä kierroksella.

Superfinaaliin valittiin Tiina Jormanainen ja Sirpa Myllykoski. Kolmanneksi sijoittui Tuulikki Järvinen. Miesten sarjassa superfinaaliin selviytyivät Heikki Rahko ja Petri Ritari. Kolmanneksi sijoittui Pekka Vaattovaara.

Jännittävä finaali nosti tunnelman kattoon. Salintäyteinen yleisö eli hyvin mukana.

Tiina Jormanainen sai kuudelta tuomarilta täydet 60 pistettä. Sirpa Myllykosken pisteet olivat 54.

Petri Ritarin pistemäärä oli 58 ja Heikki Rahkon 56.

Vuoden 2017 tangosenioreiksi oli valittu Tiina Jormanainen Kontiolahdelta ja Petri Ritari Seinäjoelta.

Tuomariston puheenjohtajana toimi Suomalaisen tangon Satumaa ry:n puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio ja muina jäseninä laulunopettaja, laulaja Keijo Minerva, laulaja, vuoden 2016 tangoseniori Tuija Mäensivu, laulaja, vuoden 2016 tangoseniori Seppo Niemi, laulunopettaja Anna Pellikka ja laulunopettaja Satu-Maarit Veikkola.

Finaaliin valitut

Tangoseniori-laulukilpailun finaaliin 6-7-2017 klo 17.00 Hotelli Cumuluksessa on valittu seuraavat naiset ja miehet:

Tiina Jormanainen, Kontiolahti, Tuulikki Järvinen, Tampere, Kirsi Kankkonen, Pori, Sirpa Myllykoski, Tampere,  Tuulia Silfver, Helsinki ja Kirsi Ukkonen, Kouvola, Pentti Lindholm, Seinäjoki, Heikki Rahko, Paltamo, Petri Ritari, Seinäjoki, Allan Roth, Ähtäri, Juha Simola, Pöytyä ja Pekka Vaattovaara, Hollola. Varalle valittiin Marika Aho, Laukaasta ja Jari Sakselin, Tampere.

Vuoden 2017 Tangoseniori-osakilpailutuloksia

Vantaan osakilpailusta semifinaaliin valittiin naisten sarjasta Päivi Hökkä Laukaasta, Teija Immonen Imatralta, Marke Ranta Porista, Tuuli Silfver Vantaalta, Eeva-Kaisa Tastula Seinäjoelta ja miesten sarjasta Ari Koskinen Helsingistä. Laulajia 20.
Tuomareina oopperalaulaja, Kivikasvot- lauluryhmän jäsen  Henrik Lamberg ja Suomalaisen tangon Satumaa ry:n puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio.

Keskisen kyläkaupan osakilpailusta semifinaaliin valittiin Tuulikki Järvinen, Päivi Liimatainen ja Mervi Niinijärvi ja miesten sarjasta Hannu Häyrinen, Kari Järvelä, Pentti Lindholm ja Petri Ritari.Laulajia yhteensä 27.
Tuomareina tangokuningas, laulaja Jaska Mäkynen ja laulaja, tangoseniori Merja Uimonen,

Turun osakilpailusta semifinaaliin valittiin naisten sarjastra  Pirjo Korhonen Naantalista, Leila Marttila Mynämäeltä, Sonja Paikkari Salosta ja Jaana Viitamaäki Somerolta ja miesten sarjasta Juha Simola Pöytyältä. Laulajia yhteensä 27.
Tuomareina tangokuningas Risto Nevala ja tangoseniori, laulaja Jarmo Pellinen.

Porin osakilpailusta 29.4.17 semifinaaliin valittiin naisten sarjasta  Kirsi Kankkonen Porista ja Eeva Putkonen Tampereelta ja miesten sarjasta Toni Isotalo Kokemäeltä ja Harri Lehtonen Porista. Laulajia yhteensä 17.
Tuomareina vuoden 2016 tangoseniori. laulaja Seppo Niemi ja karaokeharrastaja Markku Käiväräinen.

Levin osakilpallusta semifinaaliin valittiin naisten sarjasta Kaija Katajisalo Sodankylästä ja miesten sarjasta Kari Paasovaara Oulusta ja Jorma Vainio Torniosta. Osanottajia yhteensä 7.
Tuomareina muusiko Jukka Hölttä, muusikko, säveltäjä, sanoittaja Risto Similä ja muusikko, laulaja Saikku Välimäki.

Kuopion osakilpailusta 1.4.2017 semifinaaliin valittiin naisten sarjasta Tiina Jormanainen Kontiolahdelta ja Anne Lehtonen Kouvolasta ja miesten sarjasta Kari Kettunen Joroisista ja Jorma Pikkarainen Joensuusta. Laulajia yhteensä 18.
Tuomareina musiikkipedagogi, laulunopettaja Päivi Welling, laulaja Pirjo Tossavainen ja Suomalaisen tangon Satumaa ry:n puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio.

Keuruun osakilpailusta la 25.3.17 semifinaaliin valittiin naisten sarjasta Aila Pekkarinen Oulusta ja Arja Ruha Suolahdelta ja miesten sarjasta Pertti Alho Jämsästä ja Martti Laitinen Jämsänkoskelta. Laulajia yhteensä 15.
Tuomareina vuoden 2015 tangoseniori, laulaja Jarmo Pellinen ja Suomalaisen tangon Satumaa ry:n puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio

Heinolan (Vierumäki) osakilpailusta 18.3.2017 semifinaaliin valittiin naisten sarjasta Marika Aho Lahdesta ja Marita Ilmonen Äänekoskelta, ja miesten sarjasta Leo Nevalainen Keravalta ja Pekka Vaattovaara Hollolasta. Laulajia yhteensä 18.
Tuomareina laulaja, vuoden 2015 tangoseniori Jarmo Pellinen, tanssin harrastaja Merja Velling ja muusikko, yrittäjä Jukka Silander.

Kouvolan osakilpailusta 11.3.semifinaliin valittiin naisten sarjasta Aila Laamanen Kouvolasta (Kuusankoski), Armi Ratama Mäntyharjulta ja Kirsi Ukkonen Kouvolasta, ja miesten sarjasta Seppo Hänninen Jyväskylästä, Risto Iirola Kouvolasta (Kuusankoski) ja Jouni Tani Kotkasta. Laulajia yhteensä 29.
Tuomareina laulaja, muusikko Nexhip Abrashi, vuoden 2015 tangoseniori, laulaja Jarmo Pellinen ja muusikko, kuoronjohtaja Sami Viitalo

Tampereen osakilpailusta 11.2. semifinaaliin valittiin naisten sarjasta Sirpa Myllykoski Tampereelta, Tuija Ojala Huittisista ja Ulla Tuomisto Tampereelta ja miesten sarjasta Jari Sakselin Tampereelta, Timo Uusikylä Turusta ja Ari Tamminen Jämijärveltä. Laulajia yhteensä 23.
Tuomareina Laulukoulu Preston omistaja, lauilunopettaja Päivi Vahela-Nykänen, ja laulajat Eija Lius ja Jarmo Pellinen.

Oulun osakilpailusta 4.2 semifinaaliin vallttiin Anne Kallio-Oinas, Raahe ja Eila Pääskylä, Oulu ja miesten sarjasta Veikko Kettunen, Oulu ja Keijo Soini, Oulu.
Laulajia mukana yhteensä 23.
Tuomareina laulaja, muusikko Keijo Minerva ja ravintolapäällikkö Marja-Leena Alasaukko-Oja.

Seinäjoen osakilpailusta 20.1 semifinaaliin valittiin Ari Ahokas, Ilmajoki, Eero Järvinen, Seinäjoki ja Allan Roth, Ähtäri, naisista Päivi Rantala, Ikaalinen ja Maarit Tantarimäki, Seinäjoki. Laulajia yhteensä 15.
Tuomarit: rehtori. muusikko Timo Saarimäki ja Suomalaisen tangon Satumaa ry:n varapuheenjohtaja Reijo Pitkäkoski

Tuija Mäensivu ja Seppo Niemi ovat vuoden 2016 tangosenioreita

Finaalissa 8.7.2016 Tangokadulla kilpailivat seuraavat laulajat esiintymisjärjestyksessä: Heikki Rahko, Tuija Mäensivu, Seppo Niemi, Tuulikki Järvinen, Allan Roth, Tuulia Silfver, Eero Järvinen, Päivi Rantala, Pepe Enroth, Tanja Vellamo, Hans-Veli Huhtala, Kirsi Ukkonen.

Toiselle kierrokselle valittiin naisista Tuija Mäensivu, Tuulikki Järvinen ja Tuulia Silfver ja miehistä Seppo Niemi, Allan Roth ja Pepe Enroth.

Superfinaalissa lauloivat Tuija Mäensivu ja Tuuli Silfver ja Seppo Niemi ja Allan Roth. Tuija Mäensivu esitti tangon Näiden tähtien alla ja Tuulia Silfver tangon Yö saaristossa. Tuomariston valitsi tangosenioriksi Tuija Mäensivun pistein 50–45. Seppo Niemi lauloi superfinaalissa Illan viimeisen tangon ja Allan Roth Kultaiset korvarenkaat. Jännitystä oli ilmassa, sillä superfinaali oli tasainen. Seppo Niemi otti tittelin pistein 48–47.

Finaali kaiken kaikkiaan oli korkeatasoinen. Sen myös tuomaristo pani merkille.

Tuomariston puheenjohtajana toimi Suomalaisen tangon Satumaa ry:n puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio Seinäjoelta ja jäseninä laulaja, vuoden 2015 tangoseniori Eija Lius Keuruulta, laulaja, laulunopettaja Keijo Minerva Oulusta, laulaja, vuoden 2015 tangoseniori Jarmo Pellinen Mäntsälästä ja muusikko, laulunopettaja Satu-Maarit Veikkola Seinäjoelta.

…………………………………………………………………………………………………………

TANGOSENIORI-LAULUKILPAILUN FINALISTIT ON VALITTU

Tangoseniori-laulukilpailun (+45) semifinaali järjestettiin Härmän Kylpylässä pe 18.6.2016. Mukana oli 23 naista ja 23 miestä.

Tasokkaasta semifinaalista finaaliin valittiin naisten sarjasta Tuulikki Järvinen Tampereelta, Tuija Mäensivu Kauhajoelta, Päivi Rantala Ikaalisista, Tuulia Silfver Jyväskylästä, Kirsi Ukkonen Kouvolasta ja Tanja Vellamo Keuruulta, ja miesten sarjasta Hans-Veli Huhtala Loimaalta, Pepe Enroth Tampereelta, Eero Järvinen Seinäjoelta, Seppo Niemi Sastamalasta, Heikki Rahko Paltamosta ja Allan Roth Asikkalasta.

Tuomariston puheenjohtajana toimi Suomalaisen tangon Satumaa ry:n puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio ja jäseninä laulaja, vuoden 2015 tangoseniori Eija Lius, muusikko, laulunopettaja Satu-Maarit Veikkola, vuoropäällikkö Tarja Mäki, laulaja, vuoden 2015 tangoseniori Jarmo Pellinen ja koulutuspäällikkö Ari Virkamäki.

Tangoseniori-laulukilpailun esikarsintoihin osallistui 185 laulajaa. Finaalit pidetään Seinäjoen Tangomarkkinoilla perjantaina 8.7.2016.

 Tangoseniori-laulukilpailun semifinalistit 2016
Arvottu esiintymisjärjestys:

1. Leena Oksanen
2. Kalle Lehtonen
3. Heli Matkaselkä
4. Pekka Vaattovaara
5. Aune Agapov-Seppänen
6. Jouko Hautaluoma
7. Jaana Viitamäki
8. Raimo Junnikkala
9. Tuija Mäensivu
10. Voitto Rytkönen
11. Liisa Niskala
12. Keijo Taivainen
13. Arja Ruha
14. Rainer Bollström
15. Virpi Eronen
16. Risto Veijalainen
17. Eeva-Kaisa Tastula
18. Alpo Posti
19. Kirsi Sykkö
20. Heikki Rahko
21. Päivi Rantala
22. Ari Koskinen
23. Marke Ranta
24. Ari Tamminen
25. Sirpa Myllykoski
26. Eero Järvinen
27. Mirja-Liisa Känsäkangas
28. Timo Uusikylä
29. Tuulia Silfver
30. Markku Kuosmanen
31. Tuulikki Järvinen
32. Jari Sakselin
33. Helena Brunnila
34. Hans-Veli Huhtala
35. Päivi Hökkä
36. Seppo Niemi
37. Erja Hoffrén
38. Martti Leppänieni
39. Tanja Vellamo
40. Allan Roth
41. Ritva Mäntsälä
42. Ismo Puska
43. Ulla Tuomisto
44. Pertti Alho
45. Kirsi Ukkonen
46. Pertti Enroth

VARALLA
Naiset:
1. Lenita Harjula
2. Seija Rankinen
3. Terttu-Marjatta Kuusela
4. Satu Paukkunen
5. Päivi Yli-Mannila
Miehet:
1. Martti Laitinen
2. Tauno Leinonen
3. Kari Ahola
4. Keijo Mäkinen
5. Eero Liikala


Turun esikarsinnasta jatkoon 2016

Raimo Junnikkala, Sauvo
Jaana Viitamäki, Somero

Tuomareina toimivat tangokuningas Risto Nevala ja vuoden 2015 tangoseniori Jarmo Pellinen. Laulajia oli 30.


Tuurin esikarsannasta jatkoon 2016

Tuurin osakilpailusta jatkoon valittiin:
Ulla Tuomisto, Tampere
Martti Leppäniemi, SeinäjokiTuomareina toimivat laulajat, vuoden 2015 tangoseniorit Eija Lius ja Jarmo Pellinen sekä muusikko, opettaja Tmo Saarimäki.
Eija Lius ja Jarmo Pellinen esiintyivät esikarsinnan alussa. Tangokuningas Jaska Mäkynen toi tilaisuuteen laulutervehdyksen.


Levin esikarsinnasta jatkoon 2016

 

Levin esikarsinta on käyty ja semifinaaliin valittiin Liisa Niskala Sallasta ja Markku Kuosmanen Ranualta.
Tuomareina olivat muusikko Jukka Hölttä, muusikko Risto Similä, laulaja, artisti Saikku Välimäki ja ravintola Narraninen edustajana Hannu Kuljunlahti. Laulajia kisassa oli 10.


Helsingin esikarsinnasta jatkoon 2016

Tangoseniori Helsingin osakilpailun voittajat:

Kirsi Ukkonen, Kouvola (Elimäki) ja Allan Roth, Asikkala (Vääksy)

Tuomareina oopperalaulaja Henrik Lamberg ja vuoden 2015 tangoseniori Jarmo Pellinen. Osallistujia oli 20.

 


Kuopion ja Joensuun esikarsinnasta 2016 semifinaaliin

Kuopion osakilpailusta jatkoon:

Arja Ruha, Äänekoski (Suolahti)
Pertti Alho, Jämsä

Vuoden 2015 tangoseniori Jarmo Pellinen ja tangojuniori-finalisti Milka Kuhmonen esiintyivät  esikarsinnan aluksi. Tuomareina olivat vuoden 2015 tangoseniori Jarmo Pellinen, karaokeyrittäjä Jukka Silander ja baarimestari, karaokevetäjä Janne Vartiainen, joka samalla edusti Kylpylähotelli Rauhalahtea. Laulajia oli yhteensä 24.

Joensuun osakilpailusta jatkoon:

Virpi Eronen, Liperi (Viinijärvi)
Risto Veijanen, Joensuu (Niittylahti)

Tuomareina olivat musiikin lehtori Minna Mäkinen, luokanopettaja Sari Elokivi ja luokanopetaja Jarmo Lehikoinen. Tangokuningas Risto Nevala esitti laulajille, tuomareille ja yleisölle laulutervehdyksen karsinnan alussa. Laulajia oli 12.

 


Laukaan esikarsinnasta 2016 semifinaaliin

Laukaan (Laukaanhovi) esikarsinnasta 12.3.2016 semifinaaliin valittiin:

Tuulia Silfver, Jyväskylä
Pekka Vaattovaara, Hollola

Tuomareina olivat vuoden 2015 tangoseniorit Eija Lius ja Jarmo Pellinen. Laulajia oli yhteensä 20.

Ennen esikarsintaa esiintyivät tangonuori-kilpailun voittajat Elli-Noora Janhonen ja Mikael Happonen sekä Eija Liusa ja Jarmo Pellinen.

Oulun esikarsinnasta semifinaaliin

Oulun esikarsinnasta 5.3.2016 semifinaaliin valittiin

Heli Matkaselkä, Raahe ja Heikki Rahko, Paltamo

Tuomareina olivat musiikkipedagogi, opiskelija Tiina Puolitaival ja laulaja, musikkikolun vetäjä Keijo Minerva. Laulajia mukana 16.


Tampereen esikarsinnasta semifinaaliin 2016

Tampereen esikarsinnasta 13.2.2016 semifinaaliin valittiin:

Tuulikki Järvinen, Tampere
Pepe Enroth, Nokia

Mukana 19 laulajaa.
Tuomareina Tampereen Laulukoulun johtaja, laulunopettaja Susanna Tenkanen-Lindeman ja muusikko, laulaja Seppo Tammilehto.


Ensimmäinen esikarsinta 2016 kisattu

Ensimmäinen tangoseniori-kilpailun esikarsinta kisattiin perjantaina 15.1.2016 ravintola Nostalgiassa Seinäjoella. Naisten sarjan voitti Tuija Mäensivu Kauhajoelta ja miesten sarjan Jari Sakselin Tampereelta. Tuomareina olivat muusikko, opettaja Timo Saarimäki, laulaja ja tangolaulukilpailussa kaksi kertaa kolmanneksi sijoittunut Mervi Kovero ja laulaja, vuoden 2014 tangoseniori Merja Uimonen. Laulajia oli yhteensä 18.

 

 


 

Eija Lius ja Jarmo Pellinen vuoden 2015 tangosenioreita

Tangoseniori-laulukilpailun jännittävä finaali pidettiin Seinäjoen Tangomarkkinoilla perjantaina 10.7.2015. Sade oli kastellut Tangokadun, mutta kun kilpailu alkoi, aurinko pilkisti pilvien lomasta.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen kilpailu miesten sarjassa päättyi Seppo Niemen, Raimo Junnikkalan ja Allan Rothin osalta.

Toisella kierroksella olivat mukana Pentti Lindholm, Arska Saarinen ja Jarmo Pellinen. Superfinaaliin valittiin Jarmo Pellinen ja Pentti Lindholm. Arska Saarisen sijoittui näin kolmanneksi. Pellinen esitti superfinaalissa tangon Satu ruskeista silmistä ja Lindholm tangon Punatukkaiselle tytölle.

Tuomaristo piti Pellisen tulkinnoista. Hän sai tuomaristolta täydet 50 pistettä. Pentti Lindholm keräsi 45 pistettä. Näin Mäntsälästä kotoisin oleva Jarmo Pellinen kruunattiin vuoden 2015 tangosenioriksi.

Naisten sarja oli tasainen. Ensimmäinen kierros tuotti jo yllätyksen, kun viime vuoden kolmonen, Pirjo Tossavainen, ei päässyt jatkoon. Myös Tuulia Silfver ja Sirpa Myllykoski karsiutuivat. Superfinaaliin valittiin Eija Lius ja Erja Kähkönen. Toini Uusitalo sijoittui kolmanneksi.

Superfinaalin voitti Eija Lius, joka sai tuomareilta 48 pistettä. Erja Kähkönen jäi pisteen päähän 47 pisteellä. Näin keuruulainen Eija Lius oli valittu vuoden 2015 tangosenioriksi. Palkintojen jaossa oli mukana myös vuoden 2014 tangoseniori Merja Uimonen.

Tuomariston puheenjohtajana toimi Suomalaisen tangon Satumaa ry:n puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio, laulaja, vuoden 2014 tangoseniori Merja Uimonen, toimittaja, lauluntekijä Kaje Komulainen, Seinäjoen Tangomarkkinoiden hallituksen jäsen Timo Kosonen ja laulaja, muusikko Maria Pajula-Ilkka.

Tangoseniori-laulukilpailun 2014 finaalin tulokset:

Naiset:

1. Merja Uimonen, Jalasjärvi
2. Mervi Kari, Heinola
3. Pirjo Tossavainen, Kuopio

Miehet:

1. Arvo Pienimäki, Seinäjoki
2 .Pentti Lindholm, Seinäjoki

3 .Pekka Vaattovaara, Hollola