Voittajat

Voittajien tarinoita

Tangonuori 2016 voitto

Hei!

Olen Charlotta Saari 16-vuotias tyttö Lapualta, Tangonuori 2016! Käyn Lapuan lukion ensimmäistä luokkaa, ja laulamisen lisäksi harrastan teatteria/näyttelemistä. Laulaminen on ollut aina minulle todella iso osa elämää, mutta Tangonuoren voiton jälkeen siitä on tullut entistä suurempi ja tärkeämpi asia.

Laulaminen on minulle jokapäiväistä, esiintyisin niin paljon kuin vain mahdollista. Olen esiintynyt ihan pienestä pitäen erilaisissa tilaisuuksissa ja paikoissa sekä käynyt kilpailuissa. Jokainen esiintyminen on tuonut ja vienyt minua eteenpäin tähän pisteeseen.

Tangojuniori-kilpailun ilmoituksen bongasin ensimmäisen kerran vuonna 2011 silloisen ala-koulun ilmoitustaululta ja ajattelin heti lähteväni mukaan, opettajanikin kannusti ilmoittautumaan. Päätin osallistua ja suunnata esikarsintoihin Seinäjoelle.

Pääsin tuona ensimmäisenä vuotenani kisassa tangovekara-sarjassa finaaliin loppumetreille saakka, voitto jäi silloin saamatta, mutta opin uusia asioita, niin kuin jokaisena näinä kuutena vuotena tässä kilpailussa.
Vuodesta 2011 lähtien Tangomarkkinoilla käynti on tullut perinteeksi ja tango muodostui pikkuhiljaa minulle tärkeäksi tyylilajiksi ja se on osoittautunut juurikin minun jutuksi. Kun heinäkuu aina tulee ja tangomarkkinat odottaa, tietää että on vuoden parhaat hetket menossa!

Kerkesin kolmena vuotena osallistua Tangojuniori-sarjaan ja kahtena vuotena Tangonuori-sarjaan. Olin jo melkein varma, etten enää osallistu, kun koskaan en meinannut voittoon asti yltää. Sitten kuitenkin päätin vielä kerran lähteä yrittämään ihmisten kannustuksien johdosta. Se kannatti! Kolmantena vuotena Tangonuori-sarjassa viime kesänä 2016, sain vihdoinkin kaiken työn jälkeen kirkkaimman kruunun päähän!❤ Elämäni paras hetki.

Unelmiin todellakin kannattaa uskoa ja tehdä töitä niiden eteen, eikä ikinä kannata luovuttaa. Sen jos jonkun olen huomannut näiden kaikkien kasvattavien vuosien jälkeen.
Voitto toi entistä enemmän esiintymisiä, näkyvyyttä ja ennen kaikkea vielä enemmän mahtavempia kokemuksia, uusia ystäviä ja tuttavuuksia! Tämä titteli on minulle todella tärkeä.

Vuosi 2017 tuo uusia hienoja juttuja. Vielä puoli vuotta olen hallitseva Tangonuori. Kesällä kruunaan uuden tangonuoren ja pääsen tottakai esiintymään Tangomarkkinoilla taas!
Tulevaisuuden suunnitelmissani on osallistua Tangokuningatar-kilpailuun, kunhan ikä sen sallii. Tangonuori-kilpailu on luonut hyvä pohjan tämän unelman tavoittelemiseen.

Parin viimeisen vuoden aikana olen saanut tutustua tangokuningattariin mm. Erika Vikmaniin, Susanna Heikkiin ja Eija Kantolaan (Eijan kanssa pääsin laulamaan yhdessä keikalla ?). He ovat kaikki aivan mahtavia suunnannäyttäjiä tällä tiellä! Myös tangokuninkaisiin Marko Maunukselaan ja Marco Lundbergiin olen saanut mahdollisuuden tutustua.
Kannustan kaikkia laulamisesta kiinnostuneita lähtemään rohkeasti kisaan mukaan, kaikki kokemus on vain hyvästä! ?
Charlotta Saari, Lapua
Tangonuori 2016

Tangojuniori 2015 -voitto

Olen Iina Virtanen Tampereelta. Käyn tällä hetkellä Sammon liikuntapainotteista yläkoulua. Laulamisen lisäksi soitan pianoa ja harrastan monipuolisesti liikuntaa. Ykköslajini on kuitenkin jalkapallo; pelaan sitä TPV:n c-tytöissä.

Olin 12-vuotias kun voitin tangojuniori-kruunun viime kesänä.  Osallistuin 5 kertaa tähän laulukilpailuun, ja oli ihana tunne se vihdoinkin voittaa! Minua jännitti finaali kovasti, koska kisassa oli monta loistavaa laulajaa, mutta kun aloin laulamaan, jännitys lakkasi heti. Semifinaalissa lauloin Lintu ja lapsi -kappaleen ja finaalissa ”Enkelin silmin”. Olen lauleskellut pienestä pitäen ja osallistunut ensimmäisen kerran laulukilpailuun jo 5-vuotiaana. Laulukilpailuja on tullut kierrettyä ympäri Suomen maata, ja pari kertaa ulkomaillakin. Viime kesänä voitin myös toisen ison suomalaisen laulukilpailun Varkaudessa.

Juonsin Pikku Kakkosta 5 vuotta. Se oli ihana kokemus.  Musikaaleissakin olen saanut esiintyä eri kokoisilla lavoilla; Tampere-talon isolla näyttämöllä kahdessa eri musikaalissa, ”The Sound of music” ja ”Annie”, Seinäjoen kesäteatterissa Peter Pan- musikaalissa ja Musiikkiteatterikoulu Stagen monissa musikaaleissa, onnekseni aina pääroolissa.

Toivotan kaikille seuraaville Tangojuniori-kilpailijoille paljon Onnea!

 

Tangonuori 2015 -voitto

Moi!

Oon Tytti Pihlajamäki, 14-vuotias tyttö Huittisista. Vuoden 2015 Heinäkuussa mut kruunattiin Tangonuoreksi. Joten otetaas tämä alotus uudelleen… Eli, minä olen vuoden 2015 Tangonuori Tytti Pihlajamäki, noniin paljon parempi 🙂

Seinäjoella Tangomarkkinoiden aikaan käyminen on tullut tässä muutamassa vuodessa jo ehkä perinteeksi. Ensimmäisen kerran olin kilpailuissa vuonna 2009. Olin tuolloin 8-vuotias 🙂 Kilpailun nimi ei ollut tuolloin sama vaan se oli Tangojuniori. En menestynyt ensimmäisillä kerroilla kauhean hyvin, mutta jokakerralla pääsin kumminkin alkukarsinnoista semifinaaliin sekä opin joka vuosi jotakin uutta. 

Vuonna 2013 pääsin ensimmäisen kerran finaaliin. Se oli ihan mieletöntä. Muistan, että kilpailijoita oli paljon sekä taso todella korkea! Kun tulokset julkistettiin ja voittajan kohdalla ei sanottukaan mun nimeä, niin kyllähän siinä pieni itku tuli, mutta oli aika julkistaa toiset sijat. Siinä vaiheessa alkoi uusi jännitys, mutta sieltähän se mun nimi kuului: "Toisena erityismaininnan saa Tytti Pihlajamäki…." Upea tunne 🙂

Tämä sama toistui vuonna 2014. Taas hopea sijalla. Päätin silloin, että en enää osallistu, mutta sitten äitini tuli sanomaan mulle, että "Tytti hei, luin tangon satumaa -sivuilta, että nämä ikähaarukat muuttuu. Nykyään sun ikäiset saa päättää ensi vuonna, että osallistuuko vanhempien sarjaan vai jatkaako junioreissa". Tottakai mun oli pakko mennä, kun pääsin isojen sarjaan laulamaan!! Olin odottanut sitä. Tangojuniori kilpailussa laulut ovat suurimmaksi osaksi lastenlauluja, mutta taitaa siellä olla se minunkin kilpailukappaleeni, joka on lapsille tehty kaunis tango nimeltä Tangoprinsessa 🙂 Kun taas Tangonuorten sarjassa lauletaan iskelmää sekä tangoa. Ajattelin, että nyt olen vahvoilla, koska aina olen melkeinpä laulanut näitä kahta genreä eniten. 

Ilmoitin itseni kilpailuun mukaan. Alkukarsintapaikkani oli Tampere. Alkukarsinnoissa piti laulaa tango sekä iskelmä, tangoni oli Kultaiset korvarenkaat ja iskelmäni Linnuton puu. Kun olin laulanut kummatkin kappaleet sain pelkkää positiivista palautetta, en yhtäkään negatiivista! Se oli mieletöntä! Kaikkien laulajien jälkeen oli aika julkistaa jatkoon pääsijät, jotka pääsivät siis semifinaaliin Seinäjoelle. "Jatkoon pääsivät laulajat nimeltä Tytti Pihlajamäki….." Mukanani olleet isäni ja veljeni tajusivat sen ennen minua, kun en itse huomannut siinä tilanteessa poistua lavalle tuoliltani 😀  Mutta siis, olin semifinaalissa! Wow!

Tuli heinäkuu, aika startata linjurimme ja lähteä kohti Seinäjokea!! Vuoden kohokohta! Matkan varrelta nappasimme kyytiin laulunopettajani sekä hänen miehensä. Saavuimme Seinäjoelle keskiviikkona 8. päivä ja semifinaali oli perjantaina 10. päivä. Tuossa välissä shoppailimme tangokadulla ja muualla Seinäjoen keskustassa. Mutta illat meni harjoitellessa semifinaalia varten 🙂 Torstai meni nopeasti ja sitten olikin jo semifinaalipäivän aika.

Semifinaali oli Seinäjoen Nuorisokeskuksella. Ja siellä lauloin tangon Yön kuningatar 🙂 Yksi mun lempparitangoista! 😉 Tulokset julkistettiin ja finaalijoukkoon kuuluvissa oli myös mun nimi!!! 🙂 Ihan supermahtavaa!!! Huomenna, lauantaina on siis finaali!!!

Finaalipäivä, kauhea stressi, jännitys ja pelotus. Olin ehkä jopa hieman vihainen ja ylireagoiva kaikkeen 😀  Kello kävi, ja pari tuntia ennen kisan alkua tilasimme taksin matkailuautomme luokse, ettei tarvitse kävellä. Finaali oli Seinäjoen kaupunginteatterilla, upeat tilat ja akustiikka! Taksi saapui teatterille ja menimme sisään, ensimmäisenä tietysti korjaamaan huulipunat ja hiukset jos ne olivatkin matkalla menneet vähän sinne tänne 😉  Sitten menimme tilaan, jossa sijaitsi lava sekä katsomo, menin heti moikkailemaan tuomareita, sekä vanhoja tuttuja. Oli aika aloittaa kilpailu, muistaakseni olin 6. laulaja, en sano varmaksi.

Tuli mun vuoro mennä lavalle, lauloin iskelmän Linnuton puu. Se meni ihan hyvin, pari virhettä kyllä tein, mutta ei näköjään haitannut, sillä pääsin finaalin toiselle kierrokselle. Meitä oli enää 3 tai 4 laulajaa mukana, nyt jos koskaan oli aika vähän nostaa panoksia 😉  Vaihdoin välissä vaatteet tulevaa tangoani varten. Tangoni oli Kultaiset korvarenkaat. Ja tämä ei päättynyt pelkkään finaaliin, vaan oli myös superfinaali. "Ja finaalista superfinaaliin jatkaa Tytti Pihlajamäki…." ÄÄÄÄ, jestas mitä huutoa ja iloa musta ja mun kannustusjoukoista saattoi nähdä ja varsinkin kuulla!!! Olin valmis, olin niin valmis näyttämään kaikki taitoni tuomareille, yleisölle, itselleni, ihan kaikille, jotka siellä olivat!

Superfinaalissa oli minun lisäkseni yksi laulaja. Mua ei oo ikinä jännittänyt niin paljoa mitä silloin jännitti! Jestas sentään, onneksi lauloin toisena niin sain hieman hillittyä tilannetta 🙂  Noniin, mun vuoro nousta lavalle, jännitys purkaantui ja ääni muuttui paljon itsevarmemmaksi mitä se oli, alkusoitto loppuu, aika laulaa.

Tangoni oli Esko Rahkosen Syvä kuin meri. Se meni paremmin kuin se olisi ikinä voinut mennä!!! ÄÄh, rupesin jännittämään taas vaikka kirjoitankin vain tekstiä:D! Laulut ohi, nyt enää tulokset. Voi möhkölän kävyt, että se tuomareiden päättämisaika tuntui pitkältä, vaikka kesti ehkä 15-20 min! ;D

Siirryimme takaisin saliin, tuomarit meidän jälkeemme. He kaikki menivät lavalle siistiin riviin ja hymyilivät nätisti, totesin siinä äidilleni, että "tota on kyllä harjoiteltu ;D " Mutta sitten rupesimme keskittymään ja hymykin hyytyi, kun tuntui, että pyörryn jännityksestä!! Sekin 5 min, kun tuomarit kertoivat asioitaan tuntui ikuisuudelta! Mutta sitten tuli aika!! "Tämän vuoden Tangonuori poikien sarjassa on siis Joonas Ahola!" Ja vielä kerran onnea Joonakselle täältäkin! Sitten tuli aika julkistaa kumpi tytöistä voittaa, "tiukan äänestyksen jälkeen, tilanteella 3-2 voittaja on…. Tytti Pihlajamäki!!!!" Itken ja kiljun, katsomosta kuulen myös, kun oma isäni sanoo "voi prkl* on mulla hieno tytär!!" Äh, liian ihanaa selkeästi, kun meinaan tässäkin jo kyynelehtiä 😀

Kävelen lavalle ja siellä odottaa viime vuoden voittaja, joka kruunasi minut! Olin virallisesti Tangonuori! VIHDOIN, monen vuoden työn jälkeen se kultapokaali napsahti Huittisten plikalle!! <3 Voiton jälkeen kävelin kruunu päässä, mekko päällä tangokadun läpi ja sitten menimme syömään panimoravintolaan. Ruoan jälkeen aika lähteä katulavalle!! Kilpailun yhtenä palkintona siis oli päästä esiintymään katulavalle Marko Maunukselan bändin kanssa! Mielettömiä soittajia, kiitos vielä heillekin 🙂 Kesällä nähdään 😉

Katulavalla lauloin voittotangoni Syvä kuin meri, sain huikeat aplodit!

Monet varmasti miettii, että miten voiton jälkeen? Onko keikkoja enää 2 vuodessa? Noh, itselläni niitä keikkoja tuli voiton jälkeen aivan törkeästi!! Niitä saattoi olla 2 samana päivänä tai 6 viikossa! Mahtavaa! Mutta onhan mulla se koulukin joka vie aikaa. Ihan hyvin selvittiin! Julkaisin voiton jälkeen myös ensimmäisen levyni, jonka nimi on Mun helmet. Mun helmet -levy sisältää 7 kappaletta ja niistä 2 on tangoja, joissa toisessa mukana myös isäni! Sitten viime vuoden joulukuussa järjestin oman joulukonsertin, Mun joulu -konsertti!! Ihmisiä saapui lähes 500!! AIVAN MIELETÖNTÄ!!! Kaikkea sitä voikin näinkin nuorena kokea! Ja kaikki tämä tuli niin sanotusti kaupanpäällisinä kilpailun voitosta! Suosittelen! 🙂

Kaikki päättyy aikanaan, mutta tässä tarinani minun voittokokemuksestani ja sen jälkeisistä tunnelmista! Ihan mieletön kokemus ja toivon, että ette ikinä luovuta!! Meinasin itse luovuttaa, mutta sitten se voitto osuikin minulle! Rankkaa duunia ja paljon itseluottamusta + tietenkin kunnon tukiverkko on tärkeä!!! KIITOS niin paljon kaikille, jotka olette mun matkassa!! Tänä vuonna kruunaan uuden Tangonuoren ja esiinnyn myös katulavalla!! Lähtekää kaikki tangomarkkinoille!! Se on aina vuoden kohokohta!! 🙂

Tytti Pihlajamäki, Tangonuori 2015


 

Hei

Olen Helmi Hollström. Voitin tangojuniorin vuonna 2014. Olin ollut mukana jo aiemminkin, joten voitto oli mukava yllätys. Olen kilpaillut paljon eri kilpailuissa, jopa ulkomailla asti sekä tv:ssä. Voice Kidsissä 2014 olin kolmen parhaan joukossa. Keikkailen myös usein niin yksityis- kuin muunkinlaisissa tilaisuuksissa.

Käyn laulutunneilla ja lisäksi harrastan pianonsoittoa. Olen myös näytellyt useissa musikaaleissa, kuten The Sound of Music, Annie, Liz, Les Miserables ja Desireessä sekä Taikahuilu-oopperassa. Olen ollut myös jo pienestä pitäen Pikku Kakkosen juontajana.

Kannustan kaikkia kilpailemaan, kun siitä saa kokemusta ja esiintymisvarmuutta!


 

Lähdin haastamaan itseäni ja kehittämään taitojani silloiseen Tangojuniori- laulukilpailuun. Karsinnat kävin läpi toukokuussa 2013 Helsingissä ja suureksi onnekseni pääsin jatkoon sieltä. Kun Seinäjoen semifinaali lähestyi, tiesin sen, että siellä on mukana niin monia taitavia nuoria laulamassa ja tunsin itseni vähän kuin altavastaajaksi. Kuitenkin kovalla harjoittelemisella ja esiintymiskokemuksia hankkimalla ennen Seinäjoen reissua, sain itsevarmuutta tekemisiini ja etenin finaaleihin saakka. Finaalien tunnelma oli todella jännittävä, kilpailuhenkinen ja taso tuntui olevan erittäin korkealla. Superfinaaliin pääsy oli minulle ensikertalaiselle jo suuri voitto ja olin todella ylpeä itsestäni. Kun kilpailun tyttöjen sarjan voittaja julkistettiin, en ollut uskoa korviani! En olisi voinut silloin vielä tietää, kuinka paljon Tangojuniori-titteli muuttaisi elämääni.

Minun voitostani puhuttiin paljon paikallisessa mediassa ja monet haastattelut lehtiin sekä radioon olenkin saanut antaa. Alkusyksy 2013 oli kiireistä aikaa ja keikkoja alkoi olemaan vuodelle 2014. Hienoimmat hetket olen kokenut tanssilavoilla, Tangokadulla ja teatterin näyttämöllä. En olisi päässyt kokemaan mitään noista hetkistä ilman Tangojuniori- kilpailua. 

Nyt haluan keskittyä lukio-opintoihini, mutta laulaminen elää vahvasti mukana arjessani. Harjoittelen ja kehitän itseäni muun muassa Korvenkylän kesäteatterin kauden 2015 harjoituksissa.

Opin Tangojuniori- kilpailun avulla paljon uutta itsestäni, sain uusia ystäviä ja ennen kaikkea pääsin tekemään sitä, mistä nautin. Suosittelen kilpailuun osallistumista kaikille innokkaille, ja kaltaisilleni aloittelijoille, sillä olemalla oma itsesi voit pärjätä pitkälle!
 
Aino Niemi, Kouvola, Tangojuniori 2013


 

Tuntuipa tangojunioriksi 2015 kruunaaminen mahtavalle!

Seinäjoen kaupunginteatterissa järjestettiin perjantaina 11.7.2015 tangojuniorikilpailun finaali. Voitin poikien sarjan. Oli hieno tunne saada päähänsä tangojuniorikilpailun voittajan kruunu.

Kun suurimmat juhlallisuudet olivat ohi, suuntasin Seinäjoen kaupunginteatterista heti tangokadulle. Päässäni oli kultaisen näköinen kruunu ja kädessäni pokaali. Toisessa kädessäni oli upea kukkakimppu. Ihmiset pysäyttelivät ja halusivat ottaa minusta kuvia sekä pyysivät nimikirjoitustani.

Yle:n teltalla jouduin Radio Suomen suoraan haastatteluun. Olen voittoni jälkeen saanut antaa paljon lehtihaastatteluja. 

Tangokadulla tapasin mm. erään johtajan, joka myöhemmin kutsui minut keikalle itsenäisyyspäivän juhlille Helsinkiin. Olen saanut useita esiintymiskutsuja. Kaikkiin en ole voinut osallistua. Koulunkäyntiin ja muihin harrastuksiin pitää myös olla aikaa. Keikalle on voitava harjoitella riittävästi.

27.10.2015 esiinnyin syksyn tunteellisessa tangoillassa Hotelli- Ravintola Almassa. Minun lisäkseni tilaisuudessa esiintyivät vuoden 2015 tangoseniorit Eija Lius ja Jarmo Pellinen, 2015 tangonuoret Tytti Pihlajamäki ja Joonas Ahola, tangojuniori finalisti Sanni Aho-Mantila ja Tangomarkkinat 2015 yleisönsuosikki, superfinalisti Erika Vikman. Minua säesti Etelä-Pohjanmaan Musiikkiopiston rehtori, musiikin tohtori Jarmo Anttila. Pyrin harjoittelemaan keikkoja varten riittävän ajoissa.

Lokakuussa esiinnyin Ilmajoen kunnan kutsuvierastilaisuudessa.

Tänä vuonna olen laulanut mm. syntymäpäiväjuhlissa Viitasaarella, Seinäjoki -päivän avajaisissa ja eräässä eläkeläisjuhlassa Ilmajoella. Myös Itä-Suomessa olen saanut esiintyä lähinnä syntymäpäiväjuhlissa. Tällä hetkellä harjoittelen isoa itsenäisyyspäivän tilaisuutta varten. Helsingissä pidettävässä juhlassa olen ainoa solisti. Ohjelmani kestää noin tunnin verran.

Olen laulanut Jukka Kuoppamäen Sininen ja valkoinen –kappaletta, sekä erittäin paljon tangoja. Eniten pidän näistä tangoista: Punatukkaiselle tytölleni, Hurmio, Satumaa, La Cumparsita,  Sä kuulut päivään jokaiseen, Tango merellä, Lapin tango, Rakastan, rakastan, rakastan, Tulisuudelma, Lago Maggiore ja Punaiset lehdet.

Koulussani (Herralan koulu Ilmajoella) iloittiin voitostani. Minua onniteltiin hymyssä suin ja pyydettiin heti esiintymään. Sain koulusta myös stipendin. Tangojuniorikilpailun voitto on poikinut paljon hyvää. Olen tutustunut erilaisiin ihmisiin. Olen saanut aikuisilta laulajilta mm. heidän levyjään ja kannustusta. Voitto edisti osaltaan myös kitaransoiton harjoitteluani, koska sain uuden kitaran.

Haluan voittaa isona tangokuninkuuden. Haluan myös toimia tangomusiikin lähettiläänä. Etenkin poikien kannattaa ottaa tangojuniori- ja tangonuorikilpailuun rohkeasti osaa. Kannustan toki kaikkia osallistumaan laulukilpailuihin ja ylittämään itsensä. Esiintymiskokemus tuo varmuutta. Ota minuun rohkeasti yhteyttä, jos tarvitset apua ja tsempittäjää!

Terveisin Tangojuniori 2015 Markus Kinnunen


 

Moikka,

olen Veeti Tikkanen Lappeenrannasta ja vuoden 2013 Tangovekara. Olin 9-vuotias voittaessani tittelin. Olen lauleskellut aina mutta laulutunnit aloitin v. 2012. Tämä kilpailu oli ensimmäinen kilpailu mihin olin koskaan osallistunut ja minua jännitti kovasti. Kilpailun ratkettua olin todella onnellinen voitosta. Minulla on ollut erilaisia esiintymisiä mm. Joutseno-päivillä, toreilla, erilaisilla syntymäpäivillä, erilaisissa tapahtumissa ja joulukonsertteja kirkoissa. Laulutaitoni ja esiintymisvarmuuteni ovat kasvaneet sitä mukaa mitä enemmän on ollut esiintymisiä. Laulun- ja soitonopettajani on Teija Immonen Imatralta.

Laulun lisäksi harrastan koskettiemien soittoa, street-tanssia ja partiota. Olen osallistunut myös kaksi kertaa Nuori Tähti-laulukilpailuun jossa ensimmäisellä kerralla pääsin semifinaaliin ja toisella finaaliin.

Suosittelen laulunharrastamista kaikille musiikista kiinnostuneille!

-Veeti Tikkanen, tangovekara 2013


 

Moi!

KOLMAS KERTA TODEN SANOO! Ensimmäisellä kerralla Tangovekara-kilpailussa (9-vuotiaana) pääsin semifinaaliin, toisella kerralla (10-vuotiaana) finaaliin ja kolmannella kerralla (11-vuotiaana) VOITIN! Finaalissa kaikki olivat hyviä laulajia ja olin tosi iloinen kun minut valittiin tyttöjen sarjan voittajaksi!

Olen osallistunut myös Savonlinnan Mestari-laulajat-kilpailuun. Ensimmäisellä kerralla (9-vuotiaana) pääsin finaaliin ja toisella kerralla (11-vuotiaana) sain sarjassani hopeaa.
On mahtavaa saada tehdä kaikenlaisia laulukeikkoja! On mukavaa tuoda iloa toisille ihmisille laulamalla!

Olen koulussa musiikkiluokalla ja saan laulaa kuorossa. Sen lisäksi opiskelen pianon-ja fagotinsoittoa Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistossa.
Jokaisesta laulu-ja soittoesiintymisestä oppii lisää. Kannattaa osallistua Tangojuniori-kilpailuun ehdottomasti, jos pidät laulamisesta ja esiintymisestä!


Iris Stürzenberger, Seinäjoki
tangovekara 2013


 

Olen Joonas Rajala, Tangojuniori vuodelta 2011. Kisan voitto yllätti minut täysin. Olen osallistunut kaikkiin Tangojuniori kilpailuihin ensimmäisestä kerrasta lähtien. Kaikkina näinä vuosina ollessani kisassa mukana ovat esiintymis- ja laulutaitoni menneet huikeasti eteenpäin. Voitettuani laulamisesta tuli helpompaa ja vapautuneempaa, en enää jännittänyt niin kamalasti astuttuani lavalle. Uskalsin rohkeasti kantaa titteliäni ja esiintyä yleisölle.

Lauluharrastukseni alkoi toisella luokalla koulun kuorokerhossa. Kun ikää tuli enemmän, rupesin käymään laulutunneilla. Olen mukana Luritus-kuorossa, missä laulun lisäksi liike on tärkeässä roolissa esiintymisessä. Keväällä 2012 sain olla kuoron musikaalissa Tie tango talentiksi pääosassa.

Laulamisen lisäksi käyn piano- ja lyömäsoitintunneilla Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistossa. Pianonsoiton aloitin viisivuotiaana Suzuki pianokoulussa.

Tittelin saatuani olen päässyt esiintymään hienoihin paikkoihin. Keväällä 2012 pääsin esiintymään Vaasan sotilassoittokunnan kanssa eri tilaisuuksissa mm. sotainvalidien Etelä-Pohjanmaan piirin 70-vuotis juhlassa. Laulaminen ja Tangojuniorikilpailun voitto ovat mahdollistaneet minulle hienoja kokemuksia. Kaikki rohkeasti mukaan!

Joonas Rajala, Seinäjoki

Tangojuniori 2011


 

Moikka!
Olen Iida Santa, tangojuniori vuosimallia 2011. Kilpailun voitto täytti minun kolmen vuoden haaveeni. Olin osallistunut jo kolmena vuotena kilpailuun ja aina päässyt vähän pidemmälle ja viimeisellä kerralla voitto tuli kotiin!

Kyllä kannatti osallistua niinä kaikkina vuosina, sillä kilpailu kasvatti minua todella paljon laulajana ja opin joka kerralla asioita ja jännitys alkoi vähentyä mitä enemmän kilpailin.

Olen laulanut pienestä asti lapsikuoroissa ja ottanut paljon pianon soiton tunteja; käyrätorveakin tuli parisen vuotta soiteltua. Nyt olen käynyt noin viisi vuotta Laulukoulu Prestoa, jossa ole kehittynyt huimasti. Lauluharrastuksen lisäksi käyn keväisin lavatansseissa kavereideni kanssa ja joskus talvellakin.

Tangojuniori-tittelin saatuani alkoi keikkoja ropista täällä Sastamalassa ja niiden avulla itsevarmuuteni on kasvanut koko ajan. Olen myös tehnyt jo kaksi levyä ja kolmas on tuloillaan. Aion mennä Tangomarkkinoiden aikuisten kilpailuun heti kun ikäni sen sallii, sillä se on ollut pienestä asti suuri haaveeni.

Kannattaa lähteä kilpailuun mukaan, sillä kilpailu on hauskaa, mukavan jännittävää ja ennen kaikkea se kasvattaa laulajana. Kokemuksia kannattaa kerätä!

Iida Santa, Sastamala
Tangojuniori 2011


 

Moi!

Olen harrastanut laulamista 3 vuotta poikakuoro Pirkanpojissa. Opiskelen myös pianonsoittoa Lempäälän Musiikkiopistossa. Olen osallistunut kouluni Talent- kilpailuun ja voittanut sen kaksi kertaa. Ehkäpä tästä syystä opettajani  kertoi äidilleni Tangovekara-kilpailusta. Alkukarsinta oli tiukka mutta pääsin jatkoon. Sitten suuntasin Lempäälästä Seinäjoelle enoni ja ukkini kanssa. (Äiti ja isä olivat ulkomailla.) Semifinaaleista pääsin finaaliin kahden muun pojan kanssa. Olin yllättynyt kun kuulin nimeni poikavoittajana. Heti finaalin ratkettua vanhemmat soittivat ja saivat kuulla ilouutiset. Voiton jälkeen lauloin laulun vielä kerran (että tuomarit tietäisivät varmasti että valitsivat oikein! :D) Sitten pari haastattelua, muutama kuva ja matka kohti kotia. Nukuin koko kotiintulomatkan kruunu  päässä ja pokaali kädessä.

Viikon päästä finaalista lähdin uudelleen Seinäjoelle Tangomarkkinoiden Nuorten Osaajien konserttiin. Minua jännitti ennen esitystä tosi paljon, mutta esitykseen se ei vaikuttanut. Sain myös kaverin – Kimmo-Ilari Juntusen eli tangovekarakisan voittajan parin vuoden takaa.

Ohjeeksi kisaajille: Jännittää saa, mutta älä anna sen ottaa valtaa!

Samuel Shipway
Tangovekara 2011


 

Hei!

Olen Janette Ahola, 10-vuotias Tangovekara Raahesta. Voittoviikko oli unohtumaton! Esiintymisiä sekä radio-ja lehtihaastattelua oli niin paljon! Mieleeni jäi erityisesti, kuinka Tangoparaatissa aikuiset tangofinalistit tulivat minua joukolla onnittelemaan.

Voittovuoden aikana olen esiintynyt paitsi kotikaupungissani, niin myös Tyrnävän perunamarkkinoilla ja Helsingissä Pikkuuseen häjymmät pirot-tapahtumassa. Olin myös yksi Tartu Mikkiin Karaokemestari 2011 ehdokkaista netissä ja pääsin seuraamaan ohjelman nauhoituksia.

Koko ikäni olen harrastanut muskaria ja yleisurheilua, mutta nyt urheileminen on jäänyt, kun musiikkiin kuluu niin paljon aikaa. Soitan pianoa musiikkiopistossa ja laulan koululaiskuorossa. Lisäksi käyn 4H-kerhoa. Syksyllä aion jatkaa myös tanssiharrastustani ja aloittaa draamakerhon ja kantelekerhon. Maailmassa on niin paljon mukavaa tekemistä!

Keväällä voitin Hyvän Tuulen Lasten laulukilpailun Raahessa. Jari Sillanpää oli yksi kisan tuomareista, niin pääsin hänen kanssaan Juhannuskeikalle. Jarin kanssa laulamme dueton myös Plan-ilta lapselle-ohjelmassa lokakuussa, suorassa TV-lähetyksessä! Olen myös Tähtiartisti Tenava 2011. Aion jatkaa laulukilpailuja ja odotankin innolla, että pääsen osallistumaan Tangojuniori-sarjaan!

Janette Ahola, Raahe
Tangovekara 2011


 

Hei!

Olen Ida-Maria Juntunen, tangovekara 2010. Tangovekara voittoni jälkeen olen mm. nauhoittanut tangojuniorin tunnusbiisin, tangoprinsessan. Olen myös jatkanut lauluharrastustani ja muita harrastuksiani, kuten kilpauintia normaaliin tahtiin. Käyn uintiharkoissa neljä kertaa viikossa, pianoa soitan ja opiskelen musiikin teoriaa Oulun konservatoriossa.

Minulla on ollut nyt lähiaikoina myös useita lauluesiintymisiä  vaalitilaisuuksissa Oulussa, sekä täällä Kempeleessä. Myös koulun Talent-kisassa olen käynyt esiintymässä. Edelleen haluan isona ehdottomasti laulajaksi.

Tangovekara kisasta voitettu pokaali on säilynyt hyllyllä kaikkien ihailtavana. Jo ennen tangovekaraa olin osallistunut ja voittanutkin laulukilpailuja joista sain innostusta lähteä mukaan myös tähän kisaan. Seinäjoella oli viime kesänä tosi kivaa (ja kuumaa)!

Terveisin,

Ida-Maria Juntunen
Tangovekara 2010


 

Hei!
Jo pienestä pitäen olen laulanut mielelläni, ja syksyllä 2009 pääsin Niinivaaran koulun musiikkiluokalle.  Talvella opettajani vihjaisi kotikaupungissani pidettävästä laulukilpailun esikarsinnasta, josta pääsin jatkoon.

Matka poikki Suomen Seinäjoelle oli pitkä ja hikinen, ja niin oli kisapäiväkin. Voitettuani matkustin onnellisena mutta väsyneenä kruunu päässä Suomussalmen mökille helteestä nauttimaan.

Viime talvena esiinnyin mm. Suomen Lääkäriliiton 100-vuotisjuhlassa Kuopiossa ja menestyin myös toisessa laulukilpailussa. Kun pitkin talvea huomasin kerta toisensa jälkeen istuvani sähköurkujen ääressä pimputtelemassa laulujen melodioita, päädyin hakemaan-ja pääsin-konservatorioon opiskelemaan pianonsoittoa.

Aika näyttää, miten paljon musiikkiharrastukseni tulevaisuudessa tuo hyvää mieltä itselleni ja muille. Ainakin ensi syksynä ilahdutan mummoani, kun koulukuoromme laulaa Kaatuneitten Omaisten Liiton Hengellisten päivien pääjuhlassa.

Terveisin!
Kimmo-Ilari Juntunen
Tangovekara 2010


 

Hei!

Olen Jemina Sikkilä Tangojuniori 2010.

Tittelin voitto on tuonut minulle paljon mukavia esiintymisiä joista ehdottomasti ykkösjuttu oli kun pääsimme esiintymään Pariisiin Suomen Ranskan instituuttiin. Esiintymisiä siellä oli kaksi ja yksi päivä oli kokonaan vapaa eli Eiffel-tornikin tuli nähtyä.

Lisäksi olen tehnyt levyn, joka sisältää voittokappaleideni lisäksi kaksi muuta iskelmää ja tangoa.

Harrastan laulamisen ohella myös paljon erilaista liikuntaa kuten tanssia, jumppaa, lenkkeilyä yms.

Tällä hetkellä suurimman osan ajasta vie koulunkäynti sillä se on minulle todella tärkeää.

Terveisin
Jemina Sikkilä, Alajärvi
Tangojuniori 2010


 

Hei!

Tangojuniori-kilpailun voitto oli minulle aikamoinen yllätys. Voittoon minut auttoi suuri kannustusjoukko. Julkisuutta sain myös kohtuullisesti; oli pelottavaa mennä syksyllä kouluun, kun puolet opettajista tiesi saavutuksestani.

Kilpailun jälkeen oli hiljaista, kunnes pääsimme Pariisiin Suomen Ranskan instituuttiin esiintymään. Se oli mahtavaa! Mukana olivat tangojunioreita vuosilta 2007, 2009 ja 2010. Mukanamme olivat myös tangokuninkaalliset Risto Nevala ja Kirsi Ranto. Kaikki esiinnyimme kahtena iltana instituutissa. Olimme yhteensä siellä kolme päivää, joten yksi päivä aikaa nähtävyyksien ihmettelemiseen.

Muuten minulla on ollut rauhallista, sillä Pariisin matkan jälkeen olen kärsinyt äänenmurroksesta. Parempi pysytellä vähän aikaa hiljaa. Toivottavasti ääneni palautuu ennen ensi kesän Tangomarkkinoita, sillä siellä olisi tarkoitus esiintyä muiden junioreiden kanssa.

Laulua olen aina harrastanut. Jo pienenä astelin laivan lavalle karaokea laulamaan. Laulun lisäksi harrastan pianonsoittoa jo neljättä vuotta. Valokuvaaminen on myös minun rakas harrastus. Koulunkäynti sujuu hyvin.

Levyjä en ole äänitellyt montaa ääneni heittelehtimisen takia. vaikka tähän olisi mahdollisuus isoisäni ”studiossa”.

Terveisin
Mike Valtonen
Tangojuniori 2010


 

Hei!

Jo pienestä pitäen olen laulanut mielelläni, ja syksyllä -09 pääsin Niinivaaran koulun musiikkiluokalle. Talvella opettajani vihjaisi kotikaupungissani Joensuussa pidettävästä laulukilpailun esikarsinnasta, josta pääsin jatkoon. Matka poikki Suomen Seinäjoelle oli pitkä ja hikinen, ja niin oli itse kisapäiväkin. Voitettuani matkustin onnellisena mutta väsyneenä kruunu päässä Suomussalmen mökille helteestä nauttimaan.

Viime talvena esiinnyin mm. Suomen Lääkäriliiton 100-vuotisjäsenjuhlassa Kuopiossa ja menestyin myös toisessa laulukilpailussa. Kun pitkin talvea huomasin kerta toisensa jälkeen istuvani sähköurkujen ääressä pimputtelemassa laulujen melodioita, päädyin hakemaan – ja pääsin – konservatorioon opiskelemaan pianonsoittoa.

Aika näyttää, miten paljon musiikkiharrastukseni tulevaisuudessa tuo hyvää mieltä itselleni ja muille. Ainakin ensi syksynä ilahdutan mummoani, kun koulukuoromme laulaa Kaatuneitten Omaisten Liiton Hengellisten päivien pääjuhlassa.

Kimmo-Ilari Juntunen
Tangovekara 2010


 

Hei!

Olen Markus Hopia, tangovekara 2009. Voitto kilpailussa toi tullessaan haastatteluja Kaleva ja Forum24-lehdissä Myös suuralueen aluelehti ”Kaikuisko” haastatteli minua. Esiinnyin kouluni aamunavauksessa voittokappaleella ”Minä soitan harmonikkaa”. Voitto on antanut minulle lisää mielenkiintoa ja halua sekä varmuutta ja uskallusta laulamiseen ja esiintymiseen.

Jatkan edelleen koulun kuoroharrastusta. Kohokohtana on kuoron esiintyminen keväällä 2010 lasten ja nuorten laulujuhlilla. Soitan myös kannelta. Olen esiintynyt soittaen ja laulaen koulun tilaisuuksissa, kaupungin pääkirjastolla satutuokiossa. Myös päiväkodit ovat olleet kiinnostuneita kannel/lauluesityksistäni. Omatekoista nukketeatteriesitystäni (Vuohi, kilit ja paha susi) olen käynyt esittämässä päiväkodeissa ja lastentapahtumissa. Ystävänpäivänä 14.2.2010 esiinnyn Seinäjoella Sydäntalven tangofestivaalin tilaisuudessa.

Olen harrastanut tanssia Telemarkin riveissä kuusi vuotta. Aktiivinen harjoittelu ja kilpailut viikonloppuisin ympäri Suomea vievätkin paljon vapaa-ajastani. Laji on siepannut minut täysin mukaansa. Suurin tanssitapahtuma ja kokemus oli osallistua huhtikuussa 2009 tanssikilpailuihin Blackpoolissa Englannissa. Sain edustaa Suomea neljän parin lapsijoukkueessa. Viikon ohjelmiin kuului myös useampia yksilökilpailuja. Postimerkkien keräily ja lukeminen ovat vastapainona muille harrastuksille. Kesäisin harrastan jousiammuntaa, sikäli kun aikaa riittää.

Markus Hopia
Tangovekara 2009


 

Tervehdys!

Olen Kasimir Mattila- tangoveijari Laukaasta. Minulta sujuu myös harmonikan soitto. Tykkään laulaa tangoja ja iskelmiä, mutta on minulla muitakin harrastuksia, kuten esimerkiksi käsityökerho.

Tangojuniori 2009 titteli vaikuttaa positiiviselta jatkolta ”urallani”, jos näin nuorena voi urasta puhua. Esiintymisistä mainittakoon tässä minulle rakkaan leikkipuiston avajaiset. Siellä sain sekä soittaa että laulaa. ”Eteläpohjalainen iltapäivä seinäjokelaisittain”-tapahtumassa Jyväskylässä oli mukava laulaa; olihan paikalla paljon asiantuntevaa tangoyleisöä Seinäjoelta saakka. Olen myös esiintymässä Sydäntalven tangofestivaalissa Tangon ja runon iltapäivä-tilaisuuksissa Seinäjoella Ystävänpäivänä 14.2.10.

Kaikki uudet jutut tuovat lisää esiintymisiä. Se toimii kuin domino; kun käy yhdessä, pääsee toiseen. Vanhemmat ihmiset tykkäävät laulavista lapsista ja olenkin saanut esiintyä heidän tilaisuuksissa ja juhlissa monta kertaa. Tangojuniori 2010 on varmasti hyppylauta monelle innokkaalle esiintyjälle. Toivonkin nyt kaikki laulavat pojat rohkeasti mukaan kilpailuun ja kokemusta hankkimaan.

Tangoterveisin
Kasimir Mattila
Tangojuniori 2009


 

Hei kaikille!

Voittaminen oli minulle suuri ja mahtava yllätys! Minulla on ollut tosi kivoja esiintymisiä, mm. sain laulaa samassa kirkkokonsertissa Kirsi Rannon ja Risto Nevalan kanssa. Sydäntalven tangofestivaaleilla Seinäjoella 11.–14.2.10 esiinnyn kahdessa koulukonsertissa, tangon ja runon illassa ja Ystävänpäivän konsertissa. Mukana ovat myös Mirella Jalonen, Aleksi Yli-Sissala, Kasimir Mattila ja Sallamaria Saarimäki- niin ja Eila Pienimäki!

Paitsi laulamista, harrastan myös pianon-ja klarinetinsoittoa sekä show-tanssia. Kannattaa lähteä karsintoihin kokemusta hakemaan.

Terveisin
Teresa Stürzenberger
Tangovekara 2009


 

Hei!

Kilpailussa minulla oli tukenani erinomaiset kannustusjoukot. Kiitos heille siitä. Oli hieno tunne esiintyä, kun minulle tärkeitä ihmisiä oli kannustamassa. Heti voiton jälkeen sain runsaasti onnitteluja Tangokadulla olleilta ihmisiltä. Kesti tosi kauan ennen kuin olimme autollamme. Moni halusi kuvat itsensä kanssani.

Tuntui hienolta, kun seuraavana päivänä käsi isäni kanssa Tangokadulla, väki tervehti ensi minua ja sitten vasta isääni, vaikka he tunsivat isäni paremmin.

Kannustusjoukoilleni järjestin kruunajaisjuhlat syyskuun alussa. Pidin heille tilaisuudessa pienen konsertin.

Ensimmäinen esiintymistilaisuus tuli Keskustan kesäpäiville Seinäjoen Ylistaroon elokuussa. Sisareni Julia säesti minua. Syksyn mittaan esiinnyin myös syntymäpäiväjuhlilla. Paikallislehtemme Pohjankyrö teki minusta jutun syyskuussa. Toimittaja tuli kouluuni. Tulin juuri liikuntatunnilta, sitten vain pikainen siistiytyminen ja taas olin valmis poseeraamaan. Sitähän se tähden elämä on!

Joulukonsertti Nurmon kirkossa oli hieno kokemus. Esiinnyin siellä Teresan, Kirsi Rannon ja Risto Nevalan kanssa. Isän, Timo säesti. Sisareni Julia toimi tilaisuuden juontajana. Joulun alla esiinnyin lisäksi sisarteni kanssa tiernapoikana. Tein siten PR-työtä kilpailun eteen.

Helmikuussa Sydäntalven tangofestivaaleilla esiinnyn useissa eri konserteissa Seinäjoen kaupungin alueella. Lisäksi minulla on esiintymisvaraus Kyrönjoen mieskuoron veteraanipäivän ”Talvisota 70”-konserttiin.

Haaveilen myös oman äänitteen tekemisestä.

Sallamaria Saarimäki
Tangojuniori 2009


 

Moikka!

Olen aina esiintynyt paljon koulun lukuisissa projekteissa ja juhlissa. Tangojuniori-voiton myötä esiintymisintoni vaan voimistui ja päätimme pianistiystäväni kanssa perustaa Duo balance-nimisen yhtyeen. Olemme tehneet keikkoja pienissä yksityistilaisuuksissa, ja myös vähän isoimmissakin tapahtumissa jo parin vuoden ajan. Tangojuniori-voiton jälkeen olen osallistunut myös pariin muuhunkin laulukilpailuun. Molemmissa sijoituin finaaliin, mutta toisen voitto selviää myöhemmin keväällä 2010. Pääsin myös opiskelemaan Pirkanmaan musiikkiopistoon Pop/jazz-laulua.

Näytteleminen laulun lisäksi on aina kiehtonut. ”Näyttelijäurani# alkoikin yllätyksenä saadessani koekuvauksien kautta roolin YLE TV2:n tv-sarjasta ”Parasta aikaa”, joka pyörii parhaillaan YLE TV2:lla joka lauantai klo 19.10.

Myös teatterin parissa työskenteleminen kiinnostaa ja tämä kevät tuleekin olemaan pelkkää teatteria. Olen mukana näyttelemässä ja laulamassa tamperelaisen Teatteri Siperian ”Pää edellä”-musikaalinäytelmässä, joka rakentuu Tampereen Pyynikin uimahalliin.

Ainakin sen tiedän, että haluan ehdottomasti työskennellä laulamisen ja näyttelemisen parissa tulevaisuudessa!

Erika Vikman
Tangojuniori 2008


 

Hei!

Olen käynyt esiintymässä Tangojunior-tittelillä kahdessa tapahtumassa: Lastenjatseilla Oulussa (Oulussa järjestettävän Elojazz-festivaalin lastentapahtuma) elokuussa 2008 ja toukokuussa 2009 Sydänliiton kevätjuhlassa täällä Oulussa. Ystävänpäivänä 14.2.2010 esiinnyn Seinäjoella Sydäntalven tangofestivaalin tilaisuudessa.

Koska olen musiikkiluokalla, olen esiintynyt solistina myös koulun tapahtumissa, mutta ne eivät liity tuohon titteliin. Olen myös levyttänyt yhden kappaleen (Hopeinen kuu) Tanssin tahdissa 1-kokoelmalevylle.

Tällä hetkellä minulla on äänenmurros, muka kyllä laulaminen ihan mukavasti sujuu edelleen. Olin Joulun alla musiikkiluokkien kirkkokonsertissa solistinakin. Lisäksi olen aloittanut syksyllä 2009 konservatorion pop/jazz-puolella sähkökitaran soiton ja soitan edelleen trumpettiakin.

Miko Kontturi
Tangojuniori 2008


 

Heippa!

Tangojuniori-tittelin voitto on tuonut minulle tullessaan paljon esiintymisiä erilaisissa tapahtumissa. ympäri Suomea aina Helsingistä Rovaniemelle saakka sekä itsevarmuutta oman juttunsa toteuttamiseen. Sain valmistettua myös oman cd:n vuonna 2008, joka oli todella hieno kokemus ja siitä suuri kiitos kuuluu kaikille, jotka olivat mukana sen toteutuksessa.

Keikoilla olen pystynyt käymään ammattimuusikoita sisältävän bändini sekä seinäjokelaisen tyttöbändin kanssa. Onpa tullut esiinnyttyä myös Tartu mikkiin-ohjelmassa!

Laulu ei sentään ole ainut harrastukseni vaan sen ohella olen opiskellut pianonsoittoa Ilmajoen musiikkiopistossa 8-vuotiaasta ja kilpatanssia 5-vuotiaasta saakka. Yleisurheilu ja jalkapallokin ovat kuuluneet harrastuksiini jossain vaiheessa. Jostain on kuitenkin täytynyt luopua.

Kilpatanssin saralla olenkin menestynyt mainiosti. Menestystä on tullut sekä pari että joukkuekilpailuissa aina SM-mitaleille saakka. Keväällä 2009 kokeilin myös showtanssia Tampereella järjestetyssä showtanssin SM-kisoissa kahden oululaisen tanssiystäväni kanssa. Sieltä saaliina kotiin toimme SM-kultaa!

Terveisin
Mirella Jalonen
Tangojuniori 2007


 

Hei!

Olen Aleksi Yli-Sissala, vuoden 2007 tangojuniori. Olen aina tykännyt esiintyä ja laulaa. Äidin mukaan lauloin pienenä aina ja kaikkialla. Tangojuniorivoiton jälkeen oli mahtavaa laulaa Tangokadulla niin suurelle yleisölle. Voiton jälkeen olen esiintynyt paljon eri tilaisuuksissa, häissä, synttäreillä, valmistujaisissa, tansseissa, hyväntekeväisyystanssiaisissa, avajaisissa, konserteissa jne.

Kesällä 2008 voitin Iskelmä-Himos-tapahtumassa Nuori-ääni-kilpailun ja esiintymisiä tuli sen myötä taas lisää. Syksyllä 2007 tehtiin kuuden kappaleen äänite ja kesällä 2009 kahdeksan kappaleen cd. Lisäksi laulan ”Siipirikko pikkulintu”-kappaleen Eero Hulkon cd:llä Rannalla tuulee. Cd:llä on Eero Hulkon sävellyksiä ja siinä laulavat mm. Kari Piironen, Matti Korkiala, Eija Kantola ja Kaija Pohjola.

Viime kesä hurahti Lappajärven kesäteatterissa Tähdet, Tähdet-musikaalin lapsi-Baddingina. Oli mahtavaa tehdä hommia näyttelijöiden kanssa. Musikaalia esitetään vielä ensi kesänäkin viisi kertaa elokuussa.

Tällä hetkellä käyn kasiluokkaa ja harrastan laulamisen lisäksi mm. lukemista, pesäpalloa ja salibandya. Jääkiekon lopetin viime kevään jälkeen, kun ei aika oikein tahtonut riittää. Lisäksi soitan haitaria musiikkiopistossa ja yritän soitella kotona vähän muillakin vempeleillä. Minulla on nykyään omat kotisivut, joista voi käydä katselemassa kuulumisia.

Iloisin terveisin!
Aleksi Yli-Sissala
Tangojuniori 2007