Tulokset

2018

Vuoden 2018 tangojunioreiksi kruunattiin Siiri-Lotte Ryhänen Tampereelta ja J​ere Laamanen Savonlinnasta.
Vuoden 2018 tangonuoriksi valittiin Emilia Vahasalo Huittisista ja Markus Kinnunen Ilmajoelta.

Tangojuniorifinaali 2018 kulku
Tangonuorifinaalin 2018 kulku

Tuomareina tangojuniori-sarjassa puheenjohtajana rehtori. musiikin tohtori Jarmo Anttila, tangoseniori Sari Rautajärvi, tangoseniori Petri Ritari. säveltjä Jussi Rasinkangas, opiskelija Sallamaria Saarimäki. Juontajana Saija Hakoniemi.

Tangonuori-sarjassa tuomariston puheenjohtajana toimi lehtori Risto Mikkola ja jäseninä säveltäjä Jussi Rasinkangas, luokanopettaja, kuoronjohtaja Pirjo Kotkaniemi ja tangokuningatar Erika Vikman. Juontajana ylioppilas (Kuopion Limit taidekoulu)  Milka Kuhmonen.

*

La 26.5.2018 Kerava, AlfaTV:n studio, tangojuniori-sarjasta semifinaaliin valittiin Enna Vesanen Tampereelta ja Venla Voutilainen ja Tapio Kolari, tangonuori-sarjasta Anni-Maria Alkava Seinäjoelta. Tuomareina tangoseniorr-voittaja Jarmo Pellinen ja Petri Ritari.

Su 20.5.2018,  Alavus (Tuuri), Keskisen kyläkauppa, tangojuniori-sarjasta semifinaaliin Meri-Maria Juntunen, Ylivieska ja Kerttu-Maija Kujanpää. Alavus ja poikien sarjasta Hente Juutinen, Ylivieska, Matti Kujanpää, Alavus ja Marko Rantanen, Virrat ja tangonuori-sarjasta Emmi Uusitalo, Punkalaidun ja Ruben Eklund, Alavus.

Tuomareina laulaja Petri Ritari, vuoden 2016 tangonuori Charlotta Saari ja muusikko, lukiolanen Rami Loukola.

5.5.2018, Seinäjoki, Bar Nostalgia, tangojuniori-sarjasta semifinaaliin valittiin Emmi Alatalo Kempeleestä, Eveliina Eloranta Kankaanpäästä. Annikka Pellikka Seinäjoelta ja Elle Orell Seinäjoelta ja tangonuori-sarjasta Elli-Maija Eloranta Kankaanpäästä, Tea Rinta-Valkama Teuvalta ja Nina Talvilahti Seinäjoelta. Tuomareina tangoseniori-voittajat, laulajat Meja Uimonen ja Petri Ritari.

28.4.2018, Turku, Ruissalon kylpylå, tangojuniori-sarjasta semifinaaliin valittiin Julia Johansson Huittisista, Evelina Jääskeläinen Porista, Alexa Toivonen Raisiosta ja Ida Uusitalo Sastamalasta, ja tangonuori-sarjasta Helinä Koivuranta ja Emilia Vahasalo, molemmat Huittisista.
Tuomareina tangoseniori-voittajat Jarmo Pellinen ja Petri Ritari.

La 7.4.2018 Kouvola, Pyöreä Torppa, semifinaaliin valittiin tangojuniori-sarjasta Minea Jokivirta Kouvolasta ja Iida Männistö Imatralta ja tangonuori-sarjasta Veera Akkanen Kouvolasta. Tuomareina musiikkilluokkien opettaja, kuoron johtaja Ann-Mari Printz ja studiomuusikkö, kuoron johtaja, näyttelijä Sami Viitalo.

Su 24.3.18, Äänekoski,Kaupungintalo,  tangojuniori-sarjasta semifinaaliin valitiin Sari Inkinen  Äänekoskelta ja tangonuori-sarjasta Sini Pulli Laukaalta.. Tuomareina laulajat Jarmo Pellinen ja Petri Ritari ja vuoden 2012 tangojuniori, abiturientti Elli-Noora Janhonen.

Su 18.3.18, Wanha Casino, Savonlinna, semifinaaliin valittiin tangojuniori-sarjasta Jere Laamanen ja tangonuori-sarjasta Johanna Hannikainen ja Olga Laamanen, kaikki Savonlinnasta.
Tuomareina MusaMagian edustajana Karla Silander ja Suomalaisen tangon Satumaa ry:n puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio.

Oulu 24.2.18, Pub Oulu, semifinaaliin tangojuniori-sarjasta valittiin Noora Kaikkonen, Kemi ja Eerika Suomala, Oulu ja  tangonuori-sarjasta Janette Ahola, Raahe, Nea Käpylä, Raahe, Iita Leinonen, Kemi ja Maija Mänttäri, Raahe.
Tuomareina opiskelija, tangonuorifinalisti Pinja Kallela ja laulaja, vuoden 2017 tangoseniori Petri Ritari.

Tampere, la 10.2O18 Tangojuniori-sarja: Samifinaaliin valittiin Konsta Kotilainen, Tampere, Jenna Oksanen, Ikaalinen, Piita Pesä, Tampere, Siiri-Lotta Ryhänen, Tampere, Inka Vesanen Tampere.
Tangonuori-sarja: Tia-Maria Koisaari, Raisio.
Tuomareina:laulajat,  tangokuningattaret Johanna Debreczeni ja Mervi Koponen ja laulaja, tangoseniori Jari Grek ja laulaja, tangoseniori, tangoprinssi Petri Ritari.

Vuoden 2017 tangojuniorit ja tangonuoret on valittu

Tangojuniori-laulukilpailun finaalit järjestettiin lauantaina 8.7.2017 Seinäjoen Nuorisokeskuksessa. Yleisöä oli paikalla salin täydeltä.

Tangojuniori-sarjan (8-13v) finaaliin oli valittu esikarsintojen ja semifinaalien jälkeen yhdeksän tyttöä ja viisi poikaa.

Superfinaaliin selviytyivät tytöistä Eerika Suomala Oulusta, Anni-Maria Alkava Seinäjoelta ja tamperelaistytöt Leila Ristimäki, Siiri-Lotte Ryhänen ja Inka Vesanen. Tangojunioriksi kruunattiin Leila Ristimäki.

Poikien sarjassa superfinaaliin valittiin Ilmari Kuusisto Raumalta ja Aleksi Romo Seinäjoelta. Tangojunioriksi valittiin Ilmari Kuusisto.

Tuomareina olivat rehtori, musiikin tohtori Jarmo Anttila puheenjohtajana ja jäseninä, luokanopettaja, kuoronjohtaja Pirjo Kotkaniemi, varhaisiän musiikinopettaja Annika Mäki-Ikola ja säveltäjä Jussi Rasinkangas.

Tangonuori-sarjan (14–17) finaali oli herättänyt huomiota, kun vuosien 2008 ja 2014 tangonuoret Erika Vikman ja Aino Niemi oli valittu perättäisinä vuosina tangokuningattariksi.

Finaalista tulikin tasainen ja jännittävä. Neljän parhaan joukkoon valittiin Eveliina Hämäläinen Sastamalasta, Tuulikki Kuuskeri Ulvilasta, Nea Käpylä Raahesta ja Janita Leppäranta Isojoelta. Superfinaalissa olivat vastakkain Eveliina Hämäläinen ja Tuulikki Kuuskeri, joista Tuulikki Kuuskeri kruunattiin vuoden 2017 tangonuoreksi.

Poikien sarjassa superfinaalissa olivat vastakkainen Aatu Lipponen Oulusta ja Tenho Zitron Kouvolasta. Tasaisen koitoksen vei nimiinsä Tenho Zitron.

Tuomareina toimivat rehtori, musiikin tohtori Jarmo Anttila puheenjohtajana ja jäseninä luokanopettaja, kuoronjohtaja Annukka Latvala, laulaja, vuoden 2013 tangoseniori Eija Lius, lehtori Risto Mikkola ja säveltäjä Jussi Rasinkangas.

Uudet tangonuoret ja vuoden 2016 tangonuoret Charlotta Saari Lapualta ja Veeti Tikkanen Lappeenrannasta ja vuoden 2017 tangoseniori Petri Ritari Seinäjoelta ja superfinalisti Sirpa Myllykoski Tampereelta esiintyivät Seinäjoen Kauppatorilla tuhatpäiselle yleisölle. Nuori Rami Loukola säesti.

lisätietoa:

Anne Salo, tuotantokoordinaattori, 050 372662

Ilmari Ylä-Autio, Suomalaisen tangon Satumaa ry:n puheenjohtaja, 040 550 44 63

 

 

Finaaliin valitut

Tangojuniori-laulukilpailun finaaliin, joka pidetään Seinäjoen nuorisokeskuksessa, Puskantie 3, la 8.7.207, on valittu seuraavat laulajat:

TANGOJUNIORI ​ (8-13v)​

Elli Pihlaja, Kurikka​

Heta Lappalainen, Siiilinjäri​

Minea Sirviö​, Kuopio​

Inka Vesanen​, Tampere​

Roosa Rajamäki​, Seinäjoki​

Evelina Jääskelänen​, Pori​

Eerika Suomala​, Oulu​

Leila Ristimäki​, Tampere​

Emilia Aho​, Seinäjoki​

Vilhelmiina Hirvensalo​, Seinäjoki​

Louna Rask​, Savonlinna​

Siiri-Lotte Ryhänen​, Tampere​

Anni-Maria Alkava​, Seinäjoki​

Aleksi Romo​, Seinäjoki​

Konsta Kotilainen​, Tampere​

Elias Soininen​, Kaarina​

Ilmari Kuusisto​, Rauma​

Rasmus Saarimaa​, Seinäjoki​

TANGONUORI ​ (14-17v​)

Janita Leppäranta, Isojoki​

Tuulikki Kuuskeri​, Ulvila​

Malla Saarimäki, Seinäjoki​

Iita Leinonen​, Keminmaa​

Eveliina Hämäläinen​, Sastamala​

Nea Käpylä​, Vihanti​

Elisa Suomala​, Oulu​

Janette Aholam, Raahe​

Aatu Lipponen, Sotkamo

Tenho Zitron Kouvola

Osakilpailutuloksia 2017

Vantaan osakilpailusta semifinaaliin valittiin tangojuniori-sarjasta Karoliina Huitsi Helsingistä ja Siiri-Lotta Ryhänen Tampereelta ja tangonuori-sarjasta Janette Ahola Raahesta ja Venla Pajukangas Kirkkonummelta.
Tuomareina tangoseniori  2015 Jarmo Pellinen ja Suomalaisen tangon Satumaa ry:n puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio.

Keskisen kyläkaupan osakilpailusta semifinaallin valittiin Sara Järvilehto, Miisa Mäki-Viita, Elli Pihlaja ja Venla Voutilainen.
Tuomareina tangokuningas Jaska Mäkynen, laulaja, tangoseniori Merja Uimonen ja abiturientti, tangonuorifinalaisti Juulia Koivisto. Osakilpailun yhteydessä esiintyivät vuoden 2016 tangonuori Charlotta Saari ja tangonuorifinalisti Juulia Koivisto.

Turun osakilpailusta semifinaaliin valittiin tangojunori-sarjasta Henni Liimatta Maskusta, Esmeralda Taponen Kyröstä jka Elias Soininen Kaarinasta, ja tangonuori-sarjasta semifinaaliin valittiin Janita Hamppula Somerolta ja Emmi Uusitalo Punkalaitumelta.
Tuomareina vuoden 2015 tangoseniori Jarmo Pellinen ja Suomalaisen tangon Satumaa ry:n puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio

Porin osakilpailun 29.14.17 semifinaaliin valittiin tangojuniori-sarjasta Evelina Jääskeläinen Porista, Sini Kaskela Marttilasta ja Tilda Torkkola Tampereelta, ja tangonuori-sarjasta Tuulikki Kuuskeri Ulvilasta.
Tuomareina vuoden 2016 tangoseniori Seppo Niemi ja karaokeharrastaja Markku Käiväräinen.

Levin osakilpailusta semifinaaliin tangojuniori-sarjasta valittiin Ilmari Kuusisto Raumalta. Tuomarina laulaja Saikku Välimäki

Seinäjoen osakilpailusta 8.4.2017 semifinaaliin valittiin tangojuniori-sarjasta Emilia Aho, Anni-.Maria Alkava, Vilhelmiina Hirvensalo, Sara Martikkala, Alva Mäki, Roosa Rajamäki, kaikki Seinäjoelta, ja poikien sarjasta Aleksi Romo ja Rasmus Saarimaa, molemmat Seinäjoelta.
Tangonuori-sarjasta semifinaaliin valittiin Nea Rinta-Valkama Teuvalta ja Malla Saaimäki Seinäjoelta. Tuomareina laulun- ja pianonopettaja Helena Porkka-Lintala ja lukiolainen, klassisen musiikin opiskelija Teresa Sturzenberger.
Vuoden 2016 tangonuori Charlotta Saari esiintyi osakilpailussa.

Kuopion osakilpailusta 1.4.2017 semifinaalin valittiin seuraavasti tangojuniori-sarjasta: Heta Lappalainen Siilinjärveltä, Emma Lipponen Sotkamosta, Minea Sirviö Kuopiosta (Syvänniemi)  ja Louna Rask Savonlinnasta (Punkaharju) ja tangonuori-sarjasta Marja-Leena Kahilainen Vihannista ja Aatu Lipponen Sotkamosta.
Tuomareina laulaja Pirjo Tossavainen ja Suomalaisen tangon Satumaa ry:n puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio

Keuruun osakilpailusta la 25.3.17 semifinaaliin valittiin tangojuniori-sarjasta Heta Järvinen Jyväskylästä ja tangonuori-sarjasta Johanna Hannikainen Savonlinnasta.
Tuomareina laulaja Jarmo Pellinen, Suomalaisen tangon Satumaanr ry:n puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio ja 9-vuotias Robert Kaijansinkko, joka totesi Heta Järviselle, että “lauloit hyvin!”

Heinolan (Vierumäki) osakilpailusta 18.3.17 semifinaaliin valittiin tangojuniori-sarjasta Emilia Kotilainen Tampereelta ja Lilli Korkalainen Helsingistä ja poikien sarjasta Konsta Kotilainen Tampereelta.
Tuomareina laulaja, vuoden 2015 tangoseniori Jarmo Pellinen ja tanssin harrastaja Merja Velling.

Kouvolan osakilpailusta 11.3 semifinaaliin valittiin tangojuniori-sarjasta Minnea Jokivirta Kouvolasta, Silja Walin Kuvolasta ja Iida Männistö Imatralta ja tangonuori-sarjasta Janina Valkki Ruokolahdelta ja Tenho Zitron Kouvolasta.

Tuomareina vuoden 2013 tangonuori, abiturientti Aino Niemi, karaokevetäjä, viulunsoiton opettaja Heidi Kajasto ja vuoden 2015 tangoseniori. laulaja Jarmo Pellinen.

Tampereen osakilpallusta 11.2 semifinaaliin tangojuniori-sarjasta valittiin: Jenna Oksanen, Ikaalinen, Leila Ristimäki, Tampere ja Inka Vesanen, Tampere ja tangonuori-sarjasta: Eveliina Hämäläinen, Sastamala ja Tia-Maria Koisaari, Raisio.

Tuomareina tangokuningattaret Johanna Debreczeni ja Erika Vikman ja tangoseniorit Jari Grek ja Eija Lius,

Oulun osakilpailusta 4.2 semifinaalin valittiin tangojuniori-sarjasta Eerika Suomala, Oulu,  ja tangonuori-sarjasta Nea Käpylä, Vihanti, Iita Leinonen, Keminmaa, Maija Mänttäri, Vihanti ja Elisa Suomala, Oulu,

Tuomareina laulaja, muusikko Keijo Minerva  ja ravintolapäällikkö Marja-Leena Alasaukko-Oja.

Umi Sakamoto ja Väinö Viljanen ovat vuoden 2016 tangojunioreita

Semifinaalit ja finaali käytiin perjantaina 8.7.2016 Seinäjoen Nuorisokeskuksessa.

Finaalissa lauloivat seuraavat tytöt ja pojat: Siiri-Lotta Ryhänen, Sanni Aho-Mantila, Vianna Hämäläinen, Väinö Viljanen, Louna Rask, Esmeralda Taponen, Tilda Torkkola, Elias Soininen, Sini Kaskela, Anni-Maria Alkava, Toni Korpi-Aro, Leila Ristimäki, Umi Sakamoto.

Superfinaaliin valittiin Vianna Hämäläinen Espoosta, Väinö Viljanen Kaarinasta, Elias Soininen Kaarinasta, Anni-Maria Alkava Seinäjoelta, Toni Korpi-Aro Kauhajoelta, Leila Ristimäki Tampereelta ja Umi Sakamoto Joensuusta.

Finaalin voittajiksi kruunattiin tyttöjen sarjassa japanilaislähtöinen Umi Sakamoto Joensuusta ja poikien sarjassa Väinö Viljanen Piikkiöstä (Kaarina).

Tuomariston puheenjohtajana toimi rehtori Jarmo Anttila Seinäjoelta ja jäseninä oopperalaulaja Henrik Lamberg Helsingistä, pianotaitelija Raili Peltonen Seinäjoelta, säveltäjä Jussi Rasinkangas Kempeleestä ja opiskelija Sallamaria Saarimäki Seinäjoelta.

 

Charlotta Saari ja Veeti Tikkanen ovat vuoden 2016 tangonuoria

Semifinaalit ja finaalit pidettiin lauantaina 9.7.2016 Seinäjoella.

Semifinaalista finaaliin valittiin seuraavat laulajat laulujärjestyksessä: Janetta Ahola, Olli Hamnström, Charlotta Saari, Malla Saarimäki Janita Leppäranta, Veeti Tikkanen, Nea Rinta-Valkama, Kasimir Mattila, Eveliina Hämäläinen, Nea Käpylä, Elisa Suomela, Isabella Lairikko, Tatu Sandvik ja Johanna Hannikainen

Toiselle kierrokselle valittiin Olli Hamnström, Charlotta Saari, Veeti Tikkanen, Kasimir Mattila, Eveliina Hämäläinen, Elisa Suomela, Isabella Lairikko, Tatu Sandvik ja Johanna Hannikainen.

Superfinaaliin selviytyivät Charlotta Saari Lapualta ja Eveliina Hämäläinen Sastamalasta ja poikien sarjassa Kasimir Mattila Laukaasta ja Veeti Tikkanen Lappeenrannasta.

Superfinaalissa Charlotta Saari lauloi tangon Rakastan, rakastan, rakastan ja Eveliina Hämäläinen tangon Yö saaristossa. Vuoden tangonuoreksi tasaisessa ja korkeatasoisessa superfinaalissa kruunattiin Charlotta Saari.

Poikien superfinaalissa Kasimir Mattila lauloi tangon Romanesca ja Veeti Tikkanen Haavetangon. Vuoden tangonuoren kruunun sai päähänsä Veeti Tikkanen

Tuomariston puheenjohtajana toimi musiikin tohtori, rehtori Jarmo Anttila Seinäjoelta ja jäseninä oopperalaulaja Henrik Lamberg Helsingistä, laulaja, vuoden 2016 tangoseniori Eija Lius Keuruulta, lehtori Risto Mikkola Seinäjoelta, säveltäjä Jussi Rasinkangas Kempeleestä ja muusikko, laulunopettaja Satu-Maarit Veikkola Seinäjoelta.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Turun esikannasta jatkoon 2016

Tangojuniori-sarjan Turun osakilpailusta jatkoon valittiin:

Vianna Hämäläinen, Espoo

Sini Kaskela, Marttila

Henni Liimatta, Masku

Iiris Nurmi, Raisio

Elias Soininen, Kaarina (Kuusisto)

Väinö Viljanen, Kaarina (Piikkiö)

Tangonuori-sarjan Turun osakilpailusta jatkoon valittiin:

Kia Kavander, Raisio
Tia-Maria Koisaari, Raisio
Tuulikki Kuuskeri, Ulvila (Vanha-Ulvila)
Emilia Vahasalo, Huittinen

Tuomareina toimivat tangokuningas Risto Nevala ja vuoden 2015 tangoseniori Jarmo Pellinen.


Tuurin esikannasta jatkoon 2016

Tangojuniori-sarjan Tuurin osakilpailusta jatkoon valittiin:
Vilhelmiina Hirvensalo, Seinäjoki 
Sini Korpi-aro, Kauhajoki
Toni Korpi-aro, Kauhajoki
Marleene Mäkinen, Seinäjoki (Hyllykallio)
Tangonuori-sarjan Tuurin osakilpailusta jatkoon valittiin:
Janette Ahola, Raahe (Saloinen)
Janita Leppäranta, Isojoki (Möykky)
Auli Pulli, Lappeenranta
Charlotta Saari, Lapua
Malla Saarimäki, Seinäjoki (Halkosaari)

Tuomareina toimivat laulajat, vuoden 2015 tangoseniorit Eija Lius ja Jarmo Pellinen ja vuoden 2013 tangonuori Mikael Happonen, joka myös avasi esikarsinnan tangoesityksellään.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Seinäjoen esikarsinnasta jatkoon 2016

Tangojuniori-sarjan Seinäjoen osakilpailusta jatkoon valittiin:

Sanni Aho-Mantila, Seinäjoki (Hyllykallio)
Anni-Maria Alkava, Seinäjoki
Alva Mäki, Seinäjoki (Hyllykallio)

Aleksi Peltokangas, Seinäjoki (Hyllykallio)
Ruut Särkijärvi, Seinäjoki

 

Tangonuori-sarjasta Seinäjoen osakilpailusta jatkooon valittiin::

 

Mikko Kärkkäinen, Kauhava
Nea Rinta-Valkama, Teuva

Seinäjoen esikarsinta oli la 16.4.2016 Hotelli-ravintola Almassa.Tuomareina olivat vuoden 2014 tangoseniorit Merja Uimonen ja Arvo Pienimäki ja tangojuniori-laulukilpalun voittaja, Seinäjoen lukion ekaluokkalainen Teresa Stürzenberger.


Helsingin esikarsinnasta jatkoon 2016

Tangojuniori-sarjan Helsingin osakilpailusta jatkoon valittiin:

Esmeralda Taponen, Pöytyä (Kyrö)

Tangonuori-sarja:

Veeti Tikkanen, Lappeenranta (Rauha)

Tuomareina olivat tangokuningas Risto Nevala ja vuoden 2013 tangonuori Mikael Happonen.

Mikael Happonen esiintyi esikarsinnan aluksi.


Kuopion ja Joensuun esikarsinnoista jatkoon 2016

Tangojuniorit Kuopion osakilpailusta jatkoon:

Ella Huuskonen, Vesanto
Heta Lappalainen, Siilinjärvi
Louna Rask, Kullennoinen

Tangonuoret Kuopion osakilpailusta jatkoon:

Aada-Maria Back, Siilinjärvi
Nadja Matilainen, Kuopio (Syvänniemi)

Tuomareina Kuopiossa olivat musiikkiterapeutti Heidi Jumppanen, laulaja ja muusikko Pijo Tossavainen, Kuopion taidelukiolainen, tangojuniori-finalisti Milka Kuhmonen ja Imatran yhteislukion tokaluokkalainen, vuoden 2014 tangonuori Veera Vento.

Vuoden 2015 tangoseniori Jarmo Pellinen ja Milka Kuhmonen esiintyivät  esikarsinnan aluksi.

 

Tangojuniorit Joensuun osakilpailusta jatkoon:

Mimi Fu, Joensuu
Umi Sakamoto, Joensuu

Tangonuoret Joensuun osakilpailusta jatkoon:
Jelena Tuovinen, Ilomantsi
Johanna Hannikainen, Savonlinna (Kerimäki)

Jonna Puhakka, Outokumpu
Olli Hamnström, Kitee

Tuomareina olivat musiikin lehtori Minna Mäkinen, luokanopettaja Sari Elokivi ja luokanopetaja Jarmo Lehikoinen.
Tangokuningas Risto Nevala esitti laulajille, tuomareille ja yleisölle laulutervehdyksen karsinnan alussa.

 


Laukaan esikarsinnasta semifinaaliin 2016

Laukaan (Laukaanhovi) esikarsinnasta 12.3.2016 semifinaaliin valittiin

tangojuniori-sarjasta:
Emma-Sofia Hyppönen, Äänekoski
Reija Tapiola, Rovaniemi

tangonuori-sarjasta:

Kasimir Mattila, Laukaa (Vihtavuori)

Tuomareina olivat vuoden 2015 tangoseniorit Eija Lius ja Jarmo Pellinen sekä tangonuori-kilpailun voittajat Elli-Noora Janhonen ja Mikael Happonen.

 


Oulun esikarsinnasta semifinaaliin 2016

Oulun esikarsinnasta 5.3.2016 semifinaaliin valittiin

tangojuniori-sarjasta:

Maaria Suomala, Oulunsalo ja Reeta Ylitalo, Oulu

tangonuori-sarjasta:

Elisa Suomala, Oulunsalo ja Tatu Sanvik, Nivala

Tuomareina olivat musiikkipedagogi, opiskelija Tiina Puolitaival ja laulaja, musiikkikoulun vetäjä Keijo Minerva.Esikarsinnassa esiintyi vuoden 2015 tangonuorifinalisti Janika Ahola Raahesta.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tampereen esikarsinnasta semifinaaliin 2016

Tampereen esikarsinnasta 13.2.16 semifinaaliin valittiin

Tangojuniori-sarjasta seuraavat laulajat:
Jenna Oksanen, Ikaalinen (Kovelahti)
Leila Ristimäki, Tampere
Siiri-Lotte Ryhänen, Tampere
Inka Vesanen, Tampere

Tangonuori-sarjasta seuraavat laulajat:

Eveliina Hämäläinen, Sastamala
Isabella Lairikko, Tampere
Unna Mikkola, Lieto (Littoinen)

Tuomareina tangokuningatar Johanna Debreczeni ja tangokuningas Jouni Keronen. Juontajana teatterinjohtaja Petri Lairikko.
Esikarsinnan yhteydessä esiintyivät Johanna Debreczeni, Jouni Keronen, vuoden 2014 tangonuori Joonas-Ville Hietaniemi, vuoden 2015 tangonuori Tytti Pihlajamäki ja nuoritähti-kilpailun voittaja, tangonuorifinalisti Pinja Kallela. Karaokesäestyksestä vastasi Jukka Silander.

 


 

Finaalit lauantaina 11.7.2015 Seinäjoen kaupunginteatterissa

VUODEN 2015 TANGOJUNIOREIKSI KRUUNATTIIN IINA VIRTANEN JA MARKUS KINNUNEN, TANGONUORIKSI TYTTI PIHLAJAMÄKI JA JOONAS AHOLA

tangojuniorit2015Tangojuniori-sarjan finaaliin edellisen päivän semifinaalista oli valittu Patrick Venäläinen, Onni Toiviainen ja Markus Kinnunen ja tyttöjen sarjasta Julia Reinhardt, Inger Anni Valkeapää, Sandria Haapala, Iina Virtanen, Maaria Suomala, Anni Juujärvi, Sanni Aho-Mantila, Maret Ellen Valkeapää, Vianna Hämäläinen ja Kerttu Hartikainen.

Finaali oli tasaväkinen. Niinpä tuomaristo pyysi neljää tyttöä laulamaan uudelleen oman laulunsa. Iina Virtanen, Julia Reinhardt, Maret Ellen Valkeapää ja Sanni Aho-Mantila lauloivat jälleen hyvin, joten jännitys oli huipussaan. Kuka kruunattaisiin vuoden 2015 tangojunioriksi? Tuomariston puheenjohtaja Jarmo Anttila ilmoitti, että hän on Iina Virtanen Tampereelta. Kruunun voittajan kutreille asetti vuoden 2014 tangojuniori Helmi Hollström.

Poikien sarjan voittaja ratkesi jo ensimmäisellä kierroksella. Vuoden tangojunioriksi kruunattiin Markus Kinnunen Ilmajoelta. Hyvin lauloivat myös superfinalistit Patrick Venäläinen ja Onni Toiviainen.

Tangonuori-sarjan finaalissa olivat mukana Janette Ahola, Tuulikki Kuusteri, Charlotta Saari, Janika Ahola, Suna Mikkola, Maria Mustonen, Juulia Koivisto, Janina Saviranta, Annukka Mäkinen ja Tytti Pihlajamäki.  Myös tangonuori-sarjan finaali oli tasainen ja korkeatasoinen.

Toiselle kierrokselle valittiin Janika Ahola, Tytti Pihlajamäki, Juulia Koivisto, Annukka Mäkinen ja Maria Mustonen.

Superfinaalisissa olivat mukana Tytti Pihlajamäki Huittisista ja Maria Mustonen Polvijärveltä.

tangonuoret2015Vuoden 2015 tangonuoreksi kruunattiin Tytti PihlajamäkiPoikien sarjassa voittajaksi kruunattiin Juuso Ahola Raahesta. Juuson iskelmäkappale ”Kolmikyppinen” sai katsojat runsaisiin suosionosoituksiin.

Kilpailun tauolla esiintyivät vuoden 2014 tangonuoret Veera Vento ja Joonas-Ville Hietaniemi. Myös vuoden 2023 tangonuoret Aino Niemi ja Mikael Happonen lauloivat yhdessä tunteikkaasti tangon ”Mun aika mennä on”.

Tangokuningatar-kilpailun superfinalisti Erika Vikman lauloi kilpailukappaleensa Yön kuningatar. Erika oli mukana myös finalistien ja voittajien palkitsemisseremonioissa.

Juontajana toimi Johanna Debreczeni, joka myös oli kilpailun tauolla tangotunnelmissa.

Tuomareina tangojuniorii-sarjassa olivat rehtori Jarmo Anttila, säveltäjä Jussi Rasinkangas, luokanopettaja Riikka Kivisaari ja musiikinopettaja Mari Luomala-Kulkula ja laulaja, vuoden 2014 tangoseniori Sari Rautajärvi.

Tangonuori-sarjan tuomareina Jarmo Anttilan, Jussi Rasinkankaan ja Sari Rautajärven lisäksi olivat laulaja, vuoden 2014 tangoseniori Jari Grek ja lehtori Risto Mikkola.

 

SEMIFINAALIIN VALITUT 2015

TANGOJUNIORI-SARJA

TYTÖT
Aho-Mantila Sanni
Haapala Sandria
Hartikainen Kerttu
Heikkilä Jessica
Hämäläinen Vianna
Juujärvi Anni
Juuso Rosa-Maren
Koisaari Tia-Maria
Malinen Moona
Mikkola Unna
Reinhard Julia
Saari Josefina
Sakamoto Umi
Suomala Eerika
Suomala Maaria
Taponen Esmeralda
Valkeapää Inger-Anni
Valkeapää Maret-Elle
Valkeapää Sara-Elina
Virtanen Iina
Ylitallo Reeta

POJAT
Kinnunen Markus
Toiviainen Konsta
Toiviainen Onni
Venäläinen Patrick

TANGONUORI-SARJA

TYTÖT
Ahola Janette
Ahola Janika
Annala Paula
Hannikainen Johanna
Hämäläinen Eveliina
Koivisto Juulia
Kortelainen Viivi
Kuhmonen Milka
Kumpulainen Nita
Kuuskeri Tuulikki
Mikkola Suna
Mustonen Maria
Mäkinen Annukka
Paulamäki Sara
Pihlajamäki Tytti
Pääkkö Noora
Saari Charlotta
Saarinen Sonja
Saviranta Janina
Suomala Elisa
Suomala Helena
Tammisto Sofia

POJAT
Ahola Joonas
Enroth Alvar

Onnea semifinaaliin valituille. Lämmin kiitos kaikille esikarsintoihin osallistuneille.

ESIKARSINTATULOKSIA 2015

La 14.2.2015 Tampere, Musiikkiteatteri Palatsi

Semifinaaliin valittiin:

Tangojuniori-sarjasta Jessica Heikkilä, Tampere ja Esmeralda Taponen, Pöytyä (Kyrö)

ja tangonuori-sarjasta Eveliina Hämäläinen, Sastamala ja Tytti Pihlajamäki, Huittinen.

Tuomareina toimivat ja palautetta antoivat tangokuninkaalliset Johanna Debreczeni ja Jouni Keronen, vuoden 2010 tangoseniori Jari Grek, vuoden 2008 tangojuniori, Idols-finalisti Erika Vikman ja teatterinjohtaja Petri Lairikko.

Tauolla esiintyivät Pinja Kallella ja Joonas-Ville Hietaniemi.

La 7.3.2105 Oulu, Nuorten Pajakeskus

Semifinaaliin valittiin:

Tangojuniori-sarjasta Maaria Suomala ja Eerika Suomala, Oulu (Oulunsalo) ja

Tango-nuorisarjasta Janette Ahola, Raahe, Helena Suomala, Oulu ja Elisa Suomala, Oulu.

Tuomarina ja palautteen antajana oli laulaja, laulunopettaja Keijo Minerva.

 15.3.15 Joensuu, Laulutalalo

Semifinaaliin valittiin:

Tangojuniori-sarjasta

Kerttu Hartikainen, Joensuu

Moona Malinen, Joensuu

Umi Sakamoto, Joensuu

Tangonuori-sarjasta

Maria Mustonen, Polvijärvi

Johanna Hannikainen Savonlinnasta (Kerimäki)

La 21.3 Vaasa, Hotel Rantasipi Tropiclandia

Semifinaaliin valittiin:

Tangojuniori-sarjasta Konsta Toiviainen ja Onni Toiviainen Vaasasta ja

tangonuori-sarjasta Janika Ahola ja Juuso Ahola Raahesta sekä Charlotta Saari Lapualta.

Tuomareina olivat koulunjohtaja, muusikko Timo Saarimäki ja muusikko, musikiinopiskelija, vuoden 2008 tangojuniori Miko Kontturi.

Esikarsinnassa esiintyivät Miko Kontturi ja tangojuniorilaulukilpailun voittaja Janette Ahola sekä hallitseva tangojuniori Joonas Ahola.

28.3.2015 Kuopio, Nuorisokeskus

Semifinaaliin valittiin:

Tangojuniori-sarjasta Anni Juupajärvi Kuopiosta ja Julia Reinhard Kuopiosta, ja

Tangonuori-sarjasta Milka Kuhmonen Savonlinnasta ja Annukka Mäkinen Joensuusta.

Tuomareina olivat laulaja Pirjo Tossavainen ja näyttelijä, laulaja, teatteri-ilmaisun opettaja Sami Kojonen, molemmat Kuopiosta.

11.4.2015 Hämeenlinna, Hämeen Suoja

Semifinaaliin valittiin:

Tangojuniori-sarjasta Vianna Hämäläinen, Espoosta ja

Tangonuori-sarjasta Suna Mikkola, Lempäälästä ja Sara Paulamäki Brysselistä, Belgia

Tuomarina oli Suomalaisen tangon Satumaa ry:n puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio ja

Musamagia Oy:stä Iina-Maaria Laaksamo

 

18.4.2015 Enontekiö, Lapland Hotels Hetta

Semifinaaliin valittiin:

Tangojuniori-sarjasta Inger-Anni Valkeapää ja Maret-Elle Valkeapää, Enontekiö (Kuttanen), Rosa-Maren Juuso, Enontekiö (Karesuvanto) ja

Tangonuori-sarjasta Nita Kumpulainen, Enontekiö ja Noora Pääkkö, Sodankylä.

Tuomareina olivat yrittäjä, laulaja Minna Kankaanpää ja laulaja, vuoden 2013 tangofinalisti Marianna Närhi.

9.5.2015 Turku, Iskelmäbaari

Semifinaaliin valittiin:

Tangojuniori-sarjasta Sandria Haapala, Raisio, Patrick Venäläinen, Raisio ja Iina Virtanen, Tampere.

Tangonuori-sarjasta Tuulikki Kuuskeri, Ulvila, Sofia Tammisto, Masku ja Janina Saviranta, Raisio.

Tuomareina olivat Tangokuningas Risto Nevala ja kapellimestari Jussi Vahvaselkä

 

16.5.2015, Tuuri (Alavus) Veljekset Keskisen kyläkauppa

Semfinmaaliin valittiin:

Tangojuniori-sarjasta Sanni Aho-Mantila, Seinäjoki, Reeta Ylitalo, Oulu ja Markus Kinnunen,Ilmajoki ja

Tangonuori-sarjasta Paula Annala, Kokkola (Ruotsalo), Juulia Koivisto, Ähtäri ja Alvar Enroth, Helsinki

Tuomareina olivat musiikinopettaja Mari Luomala-Kulkula ja opiskelija, vuoden 2008 tangojuniori MIrella Jalonen

 

 

VUODEN 2014 TANGOJUNIORI LAULUKILPAILUN VOITTAJAT OVAT:

Tangojuniori-sarja: Helmi Hollström ja Juuso Ahola

Tangonuori-sarja: Veera Vento ja Joonas-Ville Hietaniemi

ONNEA VOITTAJILLE!

Lämmin kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille!

 

Esikarsintatuloksia 2014

 

15.2. Tampereen esikarsinnasta semifinaaliin valittiin:

Tangojuniori-sarjasta:
Helmi Holmström, Pirkkala
Tia-Maria Koisaari, Raisio
Jenna Lepistö, Lempäälä
Unna Mikkola, Littoinen
Tytti Pihlajamäki, Huittinen
Esmeralda Taponen, Pöytyä (Kyrö)

Tangonuori-sarjasta:
Joonas-Ville Hietaniemi, Nokia
Eveliina Hämäläinen, Sastamala

Tuomareina toimivat laulaja, tangokuningatar Johanna Debreczeni ja teatterinjohtaja Petri Lairikko

 

1.3. Oulun esikarsinnasta semifinaaliin valittiin:

Tangojuniori-sarjasta:
Juuso Ahola, Raahe (Saloinen)
Sonja Horsma, Oulu
Martta Koski-Vähälä, Lumijoki
Elisa Suomela, Oulu (Oulunsalo)

Tangonuori-sarjasta:
Janika Ahola, Raahe (Saloinen)
Joonas Ahola, Raahe (Saloinen)

Tuomareina toimivat muusikko, laulaja, yrittäjä Keijo Minerva ja Suomalaisen tangon Satumaa ry:n puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio

 

15.3. Joensuun esikarsinnasta semifinaaliin valittiin:

Tangonuori-sarjasta:
Mikko Simonen, Joensuu (Reijola)

 

12.4. Savonlinnan esikarsinnasta semifinaaliin valittiin:

Tangojuniori-sarjasta:
Silla Pöyry, Lappeenranta
Louna Rask, Savonlinna (Kullenoinen)
Sonja Saarinen, Joroinen

Tangonuori-sarjasta:
Oskari Arpinen, Savonlinna (Louhi)
Olli Hamnström, Kitee (Kesälahti)
Milka Kuhmonen, Savonlinna
Janina Valkki, Ruokolahti (Salosaari)
Veera Vento, Imatra

Tuomareina toimivat pop jazz laulunopettaja Nora Kankkunen ja Suomalaisen tangon Satumaa ry:n puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio.

 

26.4. Enontekiön esikarsinnasta semifinaaliin valittiin:

Tangojuniori-sarjasta:
Aada Konttaniemi, Pello
Noora Pääkkö, Sodankylä
Sunna Siilasjoki, Enontekiö (Karesuvanto)
Anni-Inger Valkeapää, Enontekiö (Kuttanen)
Maret-Elle Valkeapää, Enontekiö (Kuttanen)

Tangonuori-sarjasta:
Unna Vuolli, Kittilä (Kelontekemä)

Tuomareina toimivat muusikko, laulava poromies Eero Magga, muusikko Ari Ryynänen ja Suomalaisen tangon Satumaa ry:n puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio

 

10.5.2014 Tuurin Kyläkaupan esikarsinnasta semifinaaliin valittiin:

Tangojuniori-sarjasta:
Joska Hietala, Nivala
Markus Kinnunen, Ilmajoki
Sanja Paasikivi, Sastamala
Josefina Saari, Lapua

Tangonuori-sarjasta:
Juulia Koivisto, Ähtäri
Carmen Sjöberg, Jurva
Charlotta Saari, Lapua
Linda Mäkisalo, Isojoki (Möykky)
Essi Latva-Korpela, Kauhajoki
Janita Leppäranta, Isojoki (Möykky)
Pinja Kallela, Tampere

Tuomareina toimivat, musiikinopettaja Mari Luomala-Kulkula, lehtori Risto Mikkola, vuoden 2007 tangojuniori, lukiolainen Mirella Jalonen

 

17.5. Helsingin esikarsinnasta semifinaaliin valittiin:

Tangojuniori-sarjasta:
Vianna Hämäläinen, Espoo
Iina Virtanen, Tampere

Tuomarina toimi oopperalaulaja Henrik Lamberg

 

Seinäjoki, la 7.6.14 Kampusranta

Semifinaaleihin valittiin

Tangonuoret:
Teresa Sturzenbereger, Seinäjoki

Tangojuniorit:
Paula Annala, Kokkola
Niina Talvilahti, Seinäjoki

 

Videokatselmuksesta semifinaaliin valittiin:

Tangojuniorit:
Siiri Kaskinen, Savonlinna
Maiju Tolvanen, Savonlinna

Tangonuoret:
Janika Hautala, Jurva
Nita Kumpulainen, Enontekiö
Mirella Ojala, Espoo
Malla Saarimäki, Seinäjoki

 

12.7.2014 SEMIFINAALEISTA FINAALEIHIN JA SUPERFINAALEIHIN VALITTIIN:

TANGOJUNIORI-SARJA

TYTÖT:
Paula Annala, Kokkola (Ruotsalo)
Helmi Hollström, Pirkkala
Vianna Hämäläinen, Espoo
Martta Koski-Vähälä, Lumijoki
Unna Mikkola, Lieto
Tytti Pihlajamäki, Huittinen
Silla Pöyry, Lappeenranta
Louna Rask, Savonlinna (Kullenoinen)
Sonja Saarinen, Joroinen
Elisa Suomela, Oulu (Oulunsalo)
Maret-Elle Valkeapää, Enontekiö (Kuttanen)
Iina Virtanen, Tampere

POJAT:
Juuso Ahola, Raahe (Saloinen)
Joska Hietala, Nivala
Markus Kinnunen, Ilmajoki

 

TANGONUORI-SARJA:

TYTÖT:
Janika Ahola, Raahe (Saloinen)
Janika Hautala, Jurva (Hakko)
Essi Latva-Korpela, Kauhajoki
Juulia Koivisto, Ähtäri
Nita Kumpulainen, Enontekiö
Pinja Kallela, Tampere
Janita Leppäranta, Isojoki (Möykky)
Linda Mäkisalo, Isojoki (Möykky)
Charlotta Saari, Lapua
Carmen Sjöberg, Jurva
Teresa Stürzenberger, Seinäjoki
Veera Vento, Imatra

POJAT:
Joonas Ahola, Raahe (Saloinen)
Oskari Arpinen, Savonlinna (Louhi)
Olli Hamnström, Kitee (Kesälahti)
Joonas-Ville Hietaniemi, Nokia
Mikko Simonen, Joensuu (Reijola)

 

SUPERFINAALIIN TANGONUORI SARJASSA VALITTIIN

TYTÖT:
Janika Ahola
Juulia Koivisto
Linda Mäkisalo
Carmen Sjöberg
Veera Vento

POJAT:
Oskari Arpinen
Olli Hamnström
Joonas- Ville Hietaniemi