Arkisto

Tangojuniorit kulttuuritoimen neuvottelupäivillä 2012

Kulttuuritoimen neuvottelupäivien (19.–21.10.12) toisen päivän avauksessa Seinäjoen kaupungin uudessa kirjastorakennuksessa, Apilassa, esiintyivät vuoden 2009 tangovekara Teresa Stürzenberger, joka selviytyi tänä vuonna tangojuniorisarjan superfinaaliin, ja pikkusisko Iris Stürzenberger, joka puolestaan lauloi vekarasarjan finaalissa. Hienot tangoesitykset saivat eri puolilta Suomea tulleiden kulttuurivaikuttajien kiitokset osakseen.

Pohojalaasen Lupin Yrittäjäillassa 27.9.12 Fennian Visiossa esiintyivät tämän vuoden tangojuniorit Elli-Noora Janhonen ja Santeri Piira, tyttöjen sarjassa toiseksi sijoittunut Jenna Pasanen, tämän vuoden tangovekara Peppiina Silander ja vuoden 2007 tangojuniori Mirella Jalonen. Salintäyteinen yleisö oli yllättynyttä korkeatasoisista esityksistä ja palkitsi esiintyjät voimakkailla aplodeilla!

Tangojuniorilaulukilpailun finaali 2012

Tangovekaroiden finaali la 14.7.12 klo 12.00 ja Tangojunioreiden klo 13.30, Nuorisokeskus, Puskantie 3, Seinäjoki.

Vuoden 2012 Tangovekaroiksi valittiin Peppiina Silander Jyväskylästä ja Tatu Sandvik Nivalasta.

Finaalin toiselle kierrokselle selviytyivät tytöistä Elli-Noora Janhonen, Nita Kumpulainen, Mirella Ojala, Jenny Pasanen ja Teresa Stürzenberger ja pojista Santeri Piira ja Santeri Nissinen.

Vuoden 2012 Tangojunioreiksi valittiin Elli-Noora Janhonen Hankasalmelta ja Santeri Piira Kotkasta.

Järviradion yleisöäänestyksen voitti Nita Kumpulainen.

Jos Tangovekarasarjan finaali kosketti, niin sitä teki myös Tangojuniorisarjan finaali. Tuomariston puheenjohtaja, Etelä-Pohjanmaan musiikkiopiston rehtori Jarmo Anttila kehui finaalin korkeaa tasoa.

Tuomariston puheenjohtaja molemmissa sarjoissa oli rehtori Jarmo Anttila ja tuomareina tangovekarasarjassa lastentarhanopettaja, musiikkiterapeutti Satu Hakanen Helsingistä, vuoden 2011 tangoseniori Juanita Hoffren Riihimäeltä, lukiolainen, vuoden 2007 tangojuniori Mirella Jalonen Ilmajoelta ja Suomalaisen tangon Satumaa ry:n hallituksen jäsen, ”Mister Tango” Reijo Pitkäkoski Seinäjoelta, ja tangojuniorisarjassa laulaja, vuoden 2004 tangokuningatar Johanna Debreczeni Tampereelta, musiikinopettaja Mari Luomala-Kulkula Kurikasta, laulaja, muusikko Maria Pajula-Ilkka Seinäjoelta ja säveltäjä Jussi Rasinkangas Kempeleestä.

Tangovekarat Senaatintorilla 2012

Tangovekaroiden konsertti Senaatintorilla Helsingissä ”Pikkuusen häjymmissä Piroissa” onnistui hyvin. Konsertti keräsi pienen lauluteltan ovensuuhun sankan yleisöjoukon, joka innolla seurasi tyttöjen ja poikien esiintymistä. Kyyneliä oli monen silmäkulmassa, kun laulut koskettivat! Ulkolaiset turistit, ja aivan erityisesti kiinalaiset ja japanilaiset, seurasivat ja kuvasivat lasten konserttia ja olivat hämmästyneitä upeista esityksistä.

Myös tangovekarat ja heidän vanhempansa ja muut tukijoukot olivat tyytyväisiä. ”Kyllä kannatti lähteä mukaan”, oli yhteinen toteamus. Tangovekaroiden lastenlaulukonsertti antoi ilman muuta mukavan mausteen Pikkuusen häjyimmille Piroille- eteläpohjalaisten vahvalle vierailulle pääkaupungissa.

Konsertissa olivat mukana Janette Ahola ja Joonas Ahola Raahesta, Joska Hietala ja Tatu Sandvik Nivalasta, Charlotta Saari Lapualta ja Malla Saarimäki Seinäjoelta. Julia Saarimäki Seinäjoelta juonsi konsertin. Karaokesäestyksestä vastasi Jukka Silander.
Laulajia yhdisti pohjalaisuus tapahtuman teeman mukaisesti.

Tangojuniorilaulukilpailun semifinaali 21.4.2012, Hotelli Sorsanpesä

Finaaliin valittiin:

Tangovekarasarja:
Tytöt
Karhunen, Kaisa, Karttula
Karvinen, Anni, Punkaharju
Konttaniemi, Aada, Pello
Saari, Charlotta, Lapua
Saarimäki, Malla, Seinäjoki
Savolainen, Iida, Jyväskylä
Silander, Peppiina, Jyväskylä
Sirviö, Ella, Sotkamo
Sturzenberger, Iris, Seinäjoki
Iina Virtanen, Tampere
Pojat
Ahola, Joonas, Raahe
Hietala, Joska, Nivala
Lehtisyrjä, Leevi, Lappeenranta
Rajala, Juho, Seinäjoki
Sandvik, Tatu, Nivala

Tuomarit: Puheenjohtajana luokanopettaja Riikka Kivisaari, Seinäjoki, laulaja, muusikko Maria Pajula-Ilkka, Seinäjoki, laulaja, vuoden 2011 tangoseniori Juanita Hoffren, Riihimäki, arkkitehti Julio Vallejo Medina, Seinäjoki, lukiolainen, vuoden 2007 tangojuniori Mirella Jalonen, Ilmajoki.

Tangojuniorisarja
Tytöt
Hämelahti, Roosa, Tampere
Janhonen, Elli-Noora, Hankasalmi
Kallela, Pinja, Tampere
Kuhmonen, Milka, Savonlinna
Kumpulainen, Nita, Enontekiö
Ojala, Mirella, Espoo
Palo, Jenna, Enontekiö
Pasanen, Jenny, Äänekoski
Sturzenberger, Teresa, Seinäjoki
Vihtelin, Elina, Sastamala
Pojat:
Nissinen, Santeri, Oulu
Palokangas, Vili, Tuusula
Piira, Santeri, Kotka

Tuomarit: Puheenjohtajana pianonsoiton opettaja, pianotaitelija Raili Peltonen, Seinäjoki, musiikinopettaja Mari Luomala-Kulkula, Juanita Hoffren, Riihimäki, Suomalaisen tangon Satumaa ry:n edustajana Reijo Pitkäkoski, Seinäjoki.

Johanna Debreczenistä tangojuniorilaulukilpailun uusi suojelija!

Mukava uutinen julkistettiin Nuorten osaajien konsertin yhteydessä. Johanna lupasi omaltaan osaltaan kannustaa tyttöjä ja poikia ja nuoria laulajia mukaan kilpailuun.

Nuorten osaajien konsertti Seinäjoen Tangomarkkinoilla 2011

Seinäjoen Tangomarkkinoiden päätöspäivän Nuorten osaajien konsertti oli menestys. Yleisöä oli runsaasti paikalla ja tytöt ja pojat lauloivat komeasti. Juottajan Pia Korisevaa lainaten: ”Aivan uskomaton konsertti!

Mukana konsertissa olivat tangojuniori 2007 Mirella Jalonen Ilmajoelta, vuoden 2008 tangojuniori Erika Vikman Lempäälästä, vuoden 2009 tangojuniorit Kasimir Mattila Laukaalta ja Sallamaria Saarimäki Seinäjoelta, vuoden 2010 tangojuniorit Mike Valtonen Vantaalta ja Jemina Sikkilä Alajärveltä, vuoden 2011 tangojuniorit Joonas Rajala Seinäjoelta ja Ida Santa Sastamalasta, vuoden 2009 tangovekara Teresa Sturzenberger Seinäjoelta, vuoden 2010 tangovekara Ida-Maria Juntunen Kempeleestä, vuoden 2010 tangovekara Kimmo-Ilari Juntunen Joensuusta, vuoden 2011 tangovekara Samuel Shipway Tampereelta ja vuoden 2011 tangovekara Janette Ahola Raahesta.

Säestyksestä vastasi soitinryhmä, johon kuuluivat rehtori Timo Saarimäki, harmonikka, ja musiikin lehtori Jaakko Laakso, piano.

Johanna Debreczenistä tangojuniorilaulukilpailun uusi suojelija!

Mukava uutinen julkistettiin Nuorten osaajien konsertin yhteydessä. Johanna lupasi omaltaan osaltaan kannustaa tyttöjä ja poikia ja nuoria laulajia mukaan kilpailuun.

Tangojuniori ja Tangovekara 2011

Seinäjoella järjestetään ensi kesänä Cumbre Mundial del Tango- maailman tango-tapahtuma osittain samaan aikaan Tangomarkkinoiden kanssa. Tangojuniorilaulukilpailun finaalit saavat erityistä hohtoa osakseen, sillä ne pidetään ko. tapahtuman yheydessä. Tangovekaran finaali on ti 5.7.2011 ja tangojunioreiden finaali ke 6.7.2011

Pariisin matka 2010

Suomen Ranskan instituutin 20-vuotisjuhlallisuuksiiin kuuluvassa konsertissa pe 15.10.2010 esiintyivät seuraavat tangojuniorit: tangojuniori 2007 Mirella Jalonen, vuoden 2009 tangojuniorit Sallamaria Saarimäki ja Kasimir Mattila ja vuoden 2010 tangojuniorit Jemina Sikkilä ja Mike Valtonen. Konsertissa oli mukana myös Tangojuniorilaulukilpailun suojelijat Kirsi Ranto ja Risto Nevala. Laulajat esiintyivät myös lauantai-illan (16.10) tanssiaisissa. Onnea ja menestystä jokaiselle!

Tangojuniorilaulukilpailu 2010

Laulukilpailua leimasi perhekeskeisyys, joka näkyi myös semifinaaleissa ja finaaleissa, joissa oli runsaasti mukana laulajien vanhempia, sisaruksia, sukulaisia ja ystäviä.

Tangovekarasarjan tytöt ja pojat saivat aikaan iloa ja hyvää mieltä. Tangojuniorisarjan laulajat herättivät huomiota taitavilla esityksillään. Semifinaalit molemmissa sarjoissa olivat tasaisia. Tuomareilla oli vaikea ja haasteellinen tehtävä valita laulajat finaaleihin, jotka olivat mielenkiintoisia ja jännittäviä. Tangojuniorilaulukilpailu antoi Seinäjoen Tangomarkkinoille myönteistä ja nuorekasta ilmettä.

Tangojuniorilaulukilpailusta 2011 odotetaan mielenkiintoista. Esikarsintojen tunnelmaa tiivistetään, sillä paikkakuntia on nyt viisi. Semifinaalit ja finaalit pidetään jälleen Tangomarkkinoiden aikana. Samaan aikaan Seinäjoella järjestetään Cumbre Mundial de Tango-maailman tangokokous, joten semifinaalit ja finaalit saavat kansainvälistä sävyä.