Tangojuniori
Klikkaa logoa tai tästä
tangojuniori@satumaary.fi
Sanoitus- ja sävellyskilpailu lapsille ja nuorille
Katso lisää kohdasta Kilpailut
Runokilpailu nuorille
Katso lisää kohdasta Kilpailut

 

TANGOJUNIORI-laulukilpailu 2016

Tangojuniori-laulukilpailulla on vuonna 2016 juhlavuosi. Ensimmäinen kilpailu järjestettiin 10 vuotta sitten! Juhlavuotta vietetään komeasti. Esikarsintojen, semifinaalien ja finaalien teemana on "Nuorten tangovallankumous – nuoret vievät tangomusiikkia eteenpäin!" Seinäjoen Tangomarkkinoiden tangokuningatar-kilpailun 2015 superfinalisti, vuoden 2008 tangojuniori, Erika Vikman on juhlavuoden suojelija ja tähdittäjä, joka on mukana mahdollisuuksien mukaan myös esikarsinnoissa.

Tangojuniori-laulukilpailussa on edelleen kaksi sarjaa: tangojuniori- ja tangonuori-sarjat.

Tangojuniori-sarja

8-12-vuotiaat, vuosina 2004-2008 syntyneet.

Tangonuori-sarja

14–17-vuotiaat, vuosina 1999-2002 syntyneet.

Huom! 13-vuotiaat, vuonna 2003 syntyneet, voivat valita osallistuvatko tangojuniori- tai tangonuori-sarjaan.

Juhlavuoden kunniaksi 18-20-vuotiaat, vuosina 1996-1998 syntyneet nuoret kutsutaan mukaan laulamaan. Juhlavuoden aikana järjestetään erillinen konsertti, jossa tämä ns. supernuorten parhaimmisto voi esiintyä yhdessä.

Suomalaisen tangon Satumaa ry kannustaa nuoria osallistumaan myös Seinäjoen Tangomarkkinoiden tangolaulukilpailuun!

 

Tangojuniori-laulukilpailun tarkoituksena on luoda estradi, jossa lapset ja nuoret voivat tuoda omia kykyjään esille ja kartuttaa esiintymiskokemustaan. Tangojuniori-sarjan tarkoituksena on edistää suomalaisten lastenlaulujen esittämistä. Kilpailemista tärkeämpänä viitekehyksenä on kasvatuksellisuus, joka otetaan huomioon kilpailun toteuttamisessa kaikilla osa-alueilla. Käytännössä tämä näkyy rakentavan ja kannustavan palautteen antamisena osallistujille, ja siinä, että esikarsinnoista, semifinaalista ja finaalista luodaan koko perheen yhteisiä tapahtumia.

Tangonuori-sarjassa laulajilla on mahdollisuus tulkintaan ja tangojen ja iskelmien persoonalliseen esittämiseen. Myös Tangonuori-sarjassa tuomaristo antaa myönteistä palautetta ja kannustavaa kritiikkiä.

Tangojuniori-kilpailun arvoja ovat perhekeskeisyys, sosiaalisuus ja kannustavuus.

Katso esikarsintapaikkakunnat kohdasta ilmoittautuminen.