Kilpailun säännöt

LASTEN JA NUORTEN TANGOMUSIIKIN SANOITUS- JA SÄVELLYSKILPAILU

Kilpailuajankohta 17.2.2017-6.10.2017

YLEISTÄ

Suomalaisen tangon Satumaa ry järjestää vuonna 2017 yhdennentoista kerran Tangojuniori-laulukilpailun, jossa on kaksi sarjaa: tangojuniorit (8-12-vuotiaat) laulavat lasten lauluja ja tuttuja iskelmiä ja tangonuoret (14-17-vuotiaat) iskelmiä ja tangoja. 13-vuotiaat voivat itse valita kummassa sarjassa laulavat. Esikarsintoja järjestetään eri puolilla Suomea.

Lapsille ja nuorille tehtyjä tangoja ei ole ollut tai niitä on hyvin vähän. Tämän epäkohdan korjatakseen Suomalaisen tangon Satumaa ry on päättänyt järjestää Lasten ja nuorten tangomusiikin sanoitus- ja sävellyskilpailun.

Yhdistys pitää tärkeänä, että lapset ja nuoret saavat omakohtaista kokemusta ja tietoa suomalaisen tangon esittämisestä ja perinteestä. Suomalainen tango on kansallista kulttuuria, jonka perinteestä ja traditiosta halutaan lasten ja nuorten pääsevät osalliseksi.

Satumaa ry pitää tärkeänä, että laulujen sanoitukset ja aihepiirit ovat lapsiläheisiä. Tärkeää on myös se, että lapset ja nuoret voivat laulaa tangoja, jotka ovat sopivia heidän laulettavakseen sekä sävellykseltään että sanoitukseltaan. Samoin tärkeää on, että lapset ja nuoret ymmärtävät laulujen sanoituksen merkityksen.

Kilpailun säännöt

  1. Suomalaisen Tangon Satumaa ry järjestää kilpailun yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan Musiikkiopiston kanssa (myöhemmin järjestäjä) lasten ja nuorten tangomusiikin edistämiseksi.
  2. Kilpailuun lähetettävien sävellysten ja sanoitusten pitää olla ennen julkaisemattomia, eikä niitä saa julkistaa eikä julkisesti esittää ennen kilpailuajan päättymistä 6.10.17 ilman järjestäjän lupaa.
  3. Järjestäjän nimeämä tuomaristo valitsee voittajasävelmän ja sopii voittajien ja järjestävien tahojen kanssa sen ensiesitystavasta.
  4. Järjestäjä varaa itselleen tai nimeämälleen kolmannelle osapuolelle oikeuden neuvotella sävellysten ja sanoitusten kustannusoikeuksista 30.5.2018 mennessä.
  5. Tangon, jonka aihepiiri on vapaa, tulee soveltua lasten ja nuorten, tyttöjen ja poikien laulettavaksi. Tangon enimmäiskesto on kolme (3) minuuttia.
  6. Voittaneen kappaleen tekijät (säveltäjä, sanoittaja ja sovittaja) saavat yhteensä 700 euron palkinnon. Toisen palkinnon arvo on 200 euroa, Kolmannen palkinnon 100e. Tuomaristo jakaa myös kunniamainintoja harkintansa mukaisesti.
  7. Kilpailu on avoin kaikille. Järjestävän tahon nimeämän tuomariston jäsenet eivät voi osallistua kilpailuun.
  8. Säveltäjä ja sanoittaja voivat osallistua kilpailuun useammallakin kilpailukappaleella kuitenkin niin, että jokainen kilpailukappale on omalla audio-CD:llä. Kilpailuun osallistuvista tangoista on lähetettävä sanat kolmena (3) kappaleena erillisellä paperilla. Mukaan on liitettävä myös suljettu, kappaleen nimellä varustettu kirjekuori, jossa on tekijöiden yhteystiedot: nimet, osoitteet, puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet. Jos voittaneesta kappaleesta ei ole lähetetty nuotteja sointu- ja tekstimerkintöineen, ne pyydetään tekemään ennen palkinnon vastaanottamista.
  9. Materiaali on lähetettävä suljetussa kirjekuoressa (yksi tango/kirjekuori) osoitteella Etelä-Pohjanmaan Musiikkiopisto, ”Lasten ja nuorten tangomusiikkikilpailu”, Keskuskatu 32, 60100 SEINÄJOKI 6.10.2017 mennessä.