Runokilpailu 2015

RUNOKILPAILU 2015

Runoutta ja tangoa torilla
Joonas-Ville Hietaniemi voitti taas runokilpailun

 
Iloisessa toritapahtumassa ke 1.7.15 klo 12.00 saatiin maistella runouden ja tangon maukkaita paloja. Suomalaisen tangon Satumaa ry:n järjestämän Nuorten runokilpailun parhaat runot kuultiin ja tekijät palkittiin.


Runokilpailun voitti, kuten viime vuonnakin, Joonas-Ville Hietaniemi Tampereelta runollaan Juna-asemalla. Toiseksi tuli Taru Inkinen Riihimäeltä runollaan Haaksirikko. Kolmannen palkinnon vastaanotti Jaina Saviainen Tampereelta runollaan Kyynelmeri. Kunniamaininnan sai Jenna Rantala Lapinlahdelta runollaan Olit Se. Joonas – Ville ja Jaina lukivat runonsa. Kirjailija Taina Latvala luki Tarun ja Jennan runot.


Runokilpailuun saapui neljäkymmentä toinen toistaan tunteikkaampaa runoa. Taso oli hyvä, vakuutti kilpailun suojelija, tangokuningas Kyösti Mäkimattila, joka luki samalla runoja omista runokirjoistaan Suuntatähti ja Rakkaani lauloi kaksi tangoa.


Toritapahtumalla oli yhteys lähestyviin Tangomarkkinoihin, sillä yksi ennakkosuosikeista, tangokuningatar 2015-finalisti Erika Vikman esiintyi. Erika on vuoden 2008 tangojuniori-laulukilpailun voittaja, joka näin näyttää tietä tangojuniori-laulukilpailussa menestyneille ja tuleville voittajille. Erika Vikman on myös Idols-finalisti, joten lahjakkaasta nuoresta naisesta on kyse.


Ilmettä toritapahtumaan antoivat kirjailija Taina Latvala, yksi runokilpailun tuomareista, joka luki otteita uusimmasta kirjastaan ”Ennen kuin kaikki muuttuu”, ja hallitseva tangonuori Joonas-Ville Hietaniemi, joka on myös viime vuoden tangorunokilpailun voittaja. Joonas-Villen voittajarunosta ”Uniunelmain” säveltäjä Eeva Lindholm on tehnyt tangon, jonka Joonas-Ville esitti. Joonas-Ville sijoittui tangolaulukilpailun semifinaalissa 15 parhaan joukkoon, joten nousevasta tangotähdestä voidaan puhua.


Tangoja säesti nuori Rami Loukola. Toritapahtumassa oli läsnä yli tuhat henkilöä.
Suomalaisen tangon Satumaa ry kiittää jokaista, joka osallistui runokilpailuun! Ensi vuonna taas uudestaan! Suomalaisen tangon Satumaa ry tekee runoista runovihon, josta voidaan myöhemmin tehdä runokirja.

 

Kilpailuaikaa on jatkettu 30.5.15 saakka! 

Suomalaisen tangon Satumaa ry järjestää runokilpailun, jossa etsitään runoja, jotka herättävät tunteita ja saavat aikaan hyviä tuntemuksia. Runokilpailu on avoin kaikille 13–19 vuotta täyttäneille nuorille koko maassa.

Runokilpailun toivotaan tuovan esiin uusia näkökulmia, tarinoita ja vahvoja tunnelatauksia.

Runokilpailun tunnuksena on ”Runot tunteiden tulkkina”.

Tangokuningas Kyösti Mäkimattila on runokilpailun suojelija

Tangokuningas Kyösti Mäkimattila on runokilpailun suojelija. Häneltä ovat ilmestyneet runokirjat Suuntatähti, runoja ja sanoja ja Rakkaani.

Julkaiseminen ja palkinnot

Runokilpailun tulokset julkaistaan ja palkinnota jaetaan Iloisessa toritapahtumassa 1.7.2015.

Runokilpailun I palkinto on 300 €, II palkinto 200€, III palkinto 100€

Lisätietoja:
Ilmari Ylä-Autio, Suomalaisen tangon Satumaa ry:n puheenjohtaja, 040 550 44 63
Reijo Pitkäkoski, varapuheenjohtaja, 0400 660915

 

Nuorten runokilpailuun tasokkaita runoja

Suomalaisen tangon Satumaa ry järjesti tänä vuonna toisen kerran nuorten runokilpailun 13–19 vuotiaille nuorille. Kilpailuun osallistui useita kymmeniä nuoria maan eri puolilta. Runoissa tihkuu tunnetta, joka on luonteenomaista tangorunoudelle, kertoo runokilpailun vastuuhenkilö Reijo Pitkäkoski.- Tunteita on pantu peliin, kuten kehotettiinkin.

Runoraati, jonka jäseninä ovat muun muassa runokilpailun suojelija, tangokuningas Kyösti Mäkimattila ja kirjailija Taina Latvala, valikoi runoista parhaimmat, jotka palkitaan tuntuvilla rahapalkinnoilla Iloisessa toritapahtumassa 1.7.15.

Suomalaisen tangon Satumaa ry:n tarkoituksena on runokilpailun myötä kehittää nuorten kirjallista ilmaisutaitoa ja kannustaa heitä tuomaan tunteitaan esille. Viime vuoden voittajarunosta on sävelletty tango. Katsomme, onko myös tänä vuonna runoja, jotka voisivat olla sopivia tangosävellykselle, kertoo Suomalaisen tangon Satumaa ry:n puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio

Runoista on tarkoitus tehdä julkaisu, josta voi vähitellen muotoutua runokirja.

Lisätietoja:

Reijo Pitkäkoski 0400 660915

Ilmari Ylä-Autio, 040 550 44 63