Runokilpailu 2014

Nuorten Tangorunokilpailun 2014 voitto Nokialle 

Suomalaisen tangon Satumaa ry:n järjestämän Nuorten tangorunokilpailun voitti Joonas- Ville Hietaniemi Nokialta runolla Uniunelmain. Toiseksi kilpailussa tuli Jenna Mikkonen Kuusankoskelta Tangon kieli- runolla ja kolmanneksi Kasimir Mattila Laukaasta. Hänen runonsa on nimeltään Rakkaus on vaikeaa.

Tangorunokilpailun voittaja sai 400 euron, toiseksi tullut 200 euron ja kolmanneksi sijoittunut 150 euron suuruinen palkinnon. Palkinnot luovutettiin Seinäjoella torstaina 5.6.14 Tangon ja runon illassa Apila-kirjastossa.

Tangorunokilpailun suojelijana toimi tangokuningas Kyösti Mäkimattila, joka oli samalla runoraadin jäsen. Runoraadin puheenjohtajana oli Suomalaisen tangon Satumaa ry:n varapuheenjohtaja Reijo Pitkäkoski, ja jäseninä yhdistyksen puheenjohtaja Ilmari Ylä-Autio, kirjailija Taina Latvala ja hallituksen jäsenet Anne Salo ja Risto Mikkola.

Runoraadin mielestä runoissa on löydetty runokilpailun teema: niissä on uutta nuorta näkökulmaa, oivaltavaa tarinaa ja herkkää tunnelatausta. Palkitut runot pursuavat tunnetta ja luovuutta.  Palkituissa runoissa on ainesta tangojen sanoituksiin.

Kiitoksia kaikille Tangorunokilpailuun osallistuneille! Kaikki runot olivat tosi hyviä! Ensi vuonna uudestaan!