Runokilpailun säännöt

Satumaa-runokilpailu

Suomi 100

Suomi 100 Valtioneuvoston kanslia on liittänyt Suomalaisen tangon Satumaa ry:n hankkeen ”Suomi 100 lasissa” lasten ja nuorten suuri kulttuurikatselmus 8.-11.6.2017 Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan. Runokilpailu on osa hanketta ja saa käyttöönsä Suomi 100-tunnuksen ja on osa yleistä Suomi 100- viestintää.

Kilpailun järjestäjä

Kilpailun järjestäjänä on Suomalaisen tangon Satumaa ry, jäljempänä kilpailun järjestäjä. www.suomalaisentangonsatumaa.fi

Kohderyhmä

Kilpailuun voivat osallistua 13–18 vuotta täyttäneet Suomessa asuvat nuoret. Kilpailukieli on suomi.

Runokilpailun teema

”Rakkaus on sinivalkoinen”

Runon aihepiiri on rakkaus: mitä rakkaus isänmaahan merkitsee, sen luontoon ja sielunmaisemiin. Yhtä lailla teema voi sisältää rakkauden kokemisen toiseen ihmiseen, lemmikkiin, musiikkiin, runouteen, jne. Runoissa saa näkyä rakastumisen tunne ja palo. Runokilpailussa etsitään uutta nuorta näkökulmaa, oivaltavaa ajatusta ja herkkää tunnelatausta sisältävää tekstiä. Runoa laadittaessa voi ottaa huomioon myös sen, että siitä voidaan säveltää tango. Kilpailun teemaan liittymättömiä tai muulla tavoin asiattomia runoja ei hyväksytä.

Kilpailuaika

Kilpailu käynnistyy 1.2.2017 ja päättyy 31.10.2017.

Ohjeet

Runot voi lähettää suljetussa kirjekuoressa Seinäjoen kaupungin kulttuuritoimelle, osoite Koulukatu 21 (Aallon kirjastotalo, Pl 215, 60100 Seinäjoki. Kirjeen kuoreen teksti ”Runokilpailu”. Mikäli runon kirjoittaja haluaa esiintyä nimimerkillä, on kirjoittajan liitettävä kirjeeseen myös suljetussa kirjekuoressa tiedot itsestään.

Kilpailija voi lähettää enintään kaksi runoa. Runon pituutta ei ole määrätty. Runon tulee olla ennen julkaisematon.

Runon lähettämisen yhteydessä annetaan kilpailun järjestäjän käyttöön runosta seuraavat tiedot: runon kirjoittajan nimi, syntymäaika, paikkakunta ja osoite. Alle 18 vuotiaalta on oltava mukana huoltajan suostumus.

Käyttöoikeudet

Kilpailuun osallistuvat luovuttavat pysyvästi kilpailun järjestäjälle oikeudet esittää, käyttää ja julkaista runoja omissa julkaisuissaan, tapahtumissaan sekä internet-sivustoillaan ilman erillistä korvausta. Mikäli runo julkaistaan kilpailun järjestäjän toimesta, ei runoa saa myydä tai luovuttaa muihin julkaisuihin.

Mikäli kilpailun järjestäjä haluaa jossain vaiheessa myydä kilpailuun osallistuneita runoja kolmannelle osapuolelle kaupallisiin tarkoituksiin, pitää kilpailun järjestäjän sopia asiasta erikseen runon tekijöiden kanssa ja maksaa tästä kohtuullinen korvaus.

Runoraati

Suomalaisen tangon Satumaa ry nimeää raadin jäsenet. Runoraati tutustuu runoihin ja valitsee voittajarunot.

Runokilpailun suojelija

Runokilpailun suojelijana on tangokuningas Kyösti Mäkimattila, joka on samalla runoraadin jäsen.

Palkinnot

Kilpailun järjestäjä palkitsee kolme runoa. I palkinto on 200 €, II palkinto 150 € ja III palkinto 100 €.

Lisäksi kilpailun parhaimpia runoja valitaan julkaistavaksi ”100 runoa tunteella ja rakkaudella” nuorten runokirjaan.

Runojen julkaiseminen ja palkintojen jako

Tulokset julkaistaan ja palkinnot jaetaan Sävelten ja runojen illassa joulukuussa (tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin).

Lisätietoa antavat:

Teija Ahtiainen, teija.ahtiainen@gmail.com
Ilmari Ylä-Autio, Suomalaisen tangon Satumaa ry:n puheenjohtaja, ilmari.ylaautio(at)gmail.com
Reijo Pitkäkoski, Suomalaisen tangon Satumaa ry:n varapuheenjohtaja, reijo.pitkakoski(at)netikka.fi